Iskola felújítás Peremartonban - Már csak az időjárástól függ a költözés

Berhida-Peremarton - A tervezett határidő előtt, március végére befejeződhet a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola komplex felújítása.

Szabó Péter Dániel

Pergő Margit polgármestertől megtudtuk, az önkormányzati önrésszel együtt 235 millió forintos, uniós forrásból megvalósuló beruházás a végső szakaszba ért, már csak az időjárástól függ, hogy mikor költözhetnek vissza a megújult intézménybe a tanárok és a diákok. 

- A támogatási szerződés aláírását követően, szeptember végén kezdte el a munkát a kivitelező cég. Amellett, hogy új belsőt és külsőt kapott az épület, három tanteremmel, zsibongóval és könyvtárhelyiséggel bővítettük az intézményt, s tavasszal nagyobb étkező várja majd a tanulókat. A hivatalos határidő április 30-a, ám a kivitelező tájékoztatása hamarabb is elkészülhetnek a munkálatokkal, csupán az időjáráson múlik minden, hiszen mínusz tíz fokban a külső munkálatokat nem végezhetik el a szakemberek. Ideális esetben egy-másfél hónap alatt készülhetnek el - hangsúlyozta a polgármester. Pergő Margit hozzátette, az átadásra elkészül az udvaron a játszótér, valamint az épület előtti parkolók is.

A tanév eleje óta húzódó átalakítás ideje alatt egyébként az iskola tanuló a Petőfi Művelődési Házba, illetve az első osztályosok a régi bölcsődébe járnak tanórákra. Utóbbi épületet valamelyest fel is kellett újítani, hogy alkalmas legyen a mindennapos oktatásra, ám az önkormányzat tervei szerint nem vész kárba a befektetés. A II. Rákóczi iskola átadását követően úgynevezett kisóvodát kívánnak működtetni a régi bölcsőde épületében, ahova a kétéves korú gyermekeket hozhatnák el a környékbeli szülők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!