Kutyákat mérgeztek a réztolvajok

Koroncó - A tulajdonos szerint mintegy 10-15 mázsa rézhulladékot loptak el koroncói telephelyéről színesfémtolvajok hétfőre virradó éjjel. A tettesek megmérgezték a kutyákat, megrongálták a riasztót.

Kisalfold.hu

A kiépített vonalas rendszer ezért nem jelzett a biztonsági cégnek.

Hétfőnként szünnapot tartanak Koroncón, a Széchenyi úti fémhulladéktelepen. Ezúttal azonban be kellett mennie a tulajdonosnak, mivel olyan történt, amire a telep ötéves fennállása óta nem volt példa.

Tizenegy óra körül ismerősei telefonáltak, hogy a kapuk tárva-nyitva, bejutva pedig fekvő-szédelgő őrkutyák, kiszerelt telefonvezeték, elmozdított vagy levert biztonsági kamerák, feltört raktárajtók fogadták.

A készletből hiányzott mintegy 10-15 mázsa vegyes rézhulladék, másfél milliós értékben. Mint kiderült, a betörők megrongálták a riasztórendszert és elvitték a képrögzítőt, ezért azonosításukra nincs sok esély. A lopáson kívül a rongálással még százezres nagyságrendű kárt is okoztak.

A teljes cikket a kisalfold.hu-n olvashatja!

(Forrás: kisalfold.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!