Tényői gyilkosság - Láncfűrésszel végzett magával a gyilkos apa

Győr - Nagy valószínűséggel a pszichiátriai kezelés alatt álló férj ölte meg feleségét, két gyermekét, majd saját magát Tényőn - közölte a rendőrség kedden.

MTI

A férfi baltával követhette el tettét, majd késsel, illetve motoros láncfűrésszel végzett magával - mondta Bánhalmi Zsolt ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a családi drámáról Győrben tartott sajtótájékoztatón.

A férfi - akit másfél-két hónapja elhatalmasodó hipochondriája miatt kezeltek - hétfő reggel nyolc óra tájban adott magáról a külvilágnak életjelet, s feltehetőleg az ezt követő egy órában végzett két gyermekével, majd feleségével; később mindhármuk holttestét a gyerekszobába vitte, paplannal betakarta, majd saját maga megölésére tett kísérletet.

Előbb felvágta ereit, majd több alkalommal mellbe szúrta magát, s amikor így sem sikerült véget vetnie életének, előbb homlokát feszítette a láncfűrész fogó pengéjének, majd a torkát vágta el a géppel. A rendőrségnek van olyan információja, hogy az elkövető édesapja is öngyilkos volt.

Újságírói kérdésre elhangzott: a család jó körülmények között élt, anyagi problémáik nem voltak, ahogy a cselekményre esetleg okot adó más körülményre sem derült eddig fény.

Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány közlése szerint lefolytatják a teljes nyomozást, ami akár hónapokba is telhet. Ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy az apa követte el a cselekményt - halála, mint büntethetőséget kizáró ok miatt - megszüntetik az eljárást.

Közlése szerint kizárták, hogy a férj más kezétől halt volna meg; "kivégzésszerű támadás történt, nem volt esélye sem a kisgyerekeknek, sem a feleségnek" - jelentette ki a megyei rendőr-főkapitány, akinek közlése szerint a történtek rekonstruálása mellett az okok keresése a nyomozás feladata.

A rokonok foglalkozásának nincsen jelentősége az ügyben - hárította el Szabadfi Árpád azt a kérdést, hogy valóban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa a férj testvére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!