Gyilkosság Pápán! Felgyújtotta 40 éves élettársát

Pápa - Tizenegy évi fegyházra ítélte nem jogerősen hétfőn a megyei bíróság azt a férfit, aki különös kegyetlenséggel megölte élettársát: felgyújtotta az asszonyt.

Mátételki András

Az ítélet indoklásából kiderült: az 58 éves, Pápa-Öreghegyen lakó Horváth Ferenchez 2007 nyarán költözött 40 éves élettársa.

Mindketten rendszeresen italoztak, ezért, s a nehéz anyagi helyzetük miatt, gyakran veszekedtek. 2008. július 11-én a vádlott ismét alkalmi munkát vállalt: Pápáról trágyát hoztak ki a hegybe. A férfi napközben több pohár alkoholt megivott, s mire délelőtt hazaért, meglehetősen ittas volt.

Az ugyancsak részeg párját a melléképületben találta, ahol ismét csúnyán összevesztek. Horváth úgy begurult, hogy mérgében falhoz lökte a nőt, aki eszméletlenül rogyott le a földre. Ekkor a férfi gyufával meggyújtotta az asszony alatt lévő szalmát, majd közel 1,7 liter olajos benzinnel lelocsolta. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

Ezt követően a vádlott átment az egyik szomszédjához, ahol eltitkolta a történteket.

Először a rendőröket is félrevezette azzal, hogy úgy állította be társa halálát, mint, ha az öngyilkosságot követett el. A tanuk meghallgatása után derült ki, hogy bűncselekmény történt a faházban.

A férfi a tárgyaláson elismerte szörnyű tettét, illetve arra is fény derült, hogy még élt a párja, amikor felgyújtotta.

A megyei bíróság, dr. Szakács Katalin büntető tanácsa különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek a férfit, akit 11 évi fegyházra ítélt. Az ügyész tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az ítélet nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!