Golf: fiatalok Európa-bajnoksága

Balatonfüred - Magyarországon először rendeznek junior golf Európa-bajnokságot. A háromnapos versenyen huszonnyolc ország, több mint száz sportolója vesz részt. Ezzel a magyar szövetség bekapcsolódott a nemzetközi vérkeringésbe.

Martinovics Tibor

- A golf hamarosan olimpiai sportág lesz, több országban már most népsportnak számít, hihetetlen fejlődésen megy tehát keresztül. Az európai szinten is kifejezetten jó minőségű és izgalmas természeti akadályokkal ellátott, csodás környezetben lévő balatonudvari golfpályán rendezendő bajnoksággal sikerült a nemzetközi életbe bekapcsolódnunk, ez volt a szövetség egyik fontos célja - fogalmazott a Balatonfüreden tartott sajtótájékoztatón Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke, aki kiemelte: a magyar szövetség három évre kapta meg a junior Európa-bajnokság rendezési jogát.

Jelenleg hazánkban háromezer-kétszázan űzik versenyszerűen a sportágat, ezt néhány éven belül a duplájára szeretné növelni a szövetség, illetve az iskolákban igyekeznek megteremteni annak lehetőségét, hogy igény esetén a gyerekek megismerkedhessenek a golf alapjaival - tette hozzá a szövetség elnöke.

A 14-16 éves versenyzők már két napja gyakorolnak a Balatonudvariban két évvel ezelőtt kialakított Royal Balaton Golf pályán, maga a verseny csütörtök és szombat között zajlik majd.

Az ifjú sportolók férfi és női kategóriában versengenek az egyéni bajnoki címért, illetve a Nemzetek Kupája keretei között a csapatelsőségért. A versenyről minden este a Tagore sétányra kihelyezett kivetítőn napi összefoglalót láthatnak majd az érdeklődők.

- A versenyzők egy nyolc kilométeres, 18 lyukú, igen trükkös, erdővel, vízakadállyal nehezített pályán mérik össze a tudásukat. A golf nagyszerű sportág, és ráadásul jelentős gazdasági erőt is képvisel.

A verseny valamennyi résztvevője Füreden száll meg, ezzel a városban pár nap alatt háromezer-hatszáz vendégéjszakát produkál - mondta Sarlós Tibor, a Royal Balaton Golf & Yacht Club elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!