Mennyit adakozunk?

A borsodi árvízkárosultak számára adakozni többféleképpen lehet. Valószínűleg a legtöbben megtettük ezt mi is, akiket a természeti katasztrófa nem érintett.

Balla Emőke

Többször hívtuk a televíziós csatornákon folyamatosan közzétett segélyszámokat, fizettünk a munkahelyen, az egyházon keresztül, jótékonysági rendezvényeken vettünk részt, ruhaneműt és tisztítószereket gyűjtöttünk. Segítettünk, segítünk, ahogy tudunk, átérezzük honfitársaink tragédiáját, lélekben, imádságban mellettük vagyunk.

Adakoznak a megyebeli  képzőművészek, többen telefonáltak, szívesen felajánlanák egy-egy műalkotásukat árverezésre.  Az online licit egy forintról indul, egy művész jelezte, ő nem adja a festményét, hiszen lehet, hogy a licit nem éri el az általa elképzelt, adott esetben több tízezer forintos árat. Megértem a problémáját, és csak bizakodni tudok, hogy a licit rácáfol az ellenérzésére és a licitálók nem pár ezer forintot kínálnak majd az alkotásokért.

Hiszen mindez azokért történik, akiknek mindenét elvitte a víz, akiknek nincs tető a fejük felett, akiknek kétségbeesésükben szörnyű gondolatok jutnak eszükbe. Mi ezt elképzelni sem tudjuk. Csak azt, hogy itt tíz-húsz forintos egyházi perselypénz és néhány ezer forintos licit nem segít. Ennél több kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!