Semmelweis nap a kórházban

Veszprém - Semmelweis Ignác születésének 190. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a hagyományoknak megfelelően idén is átadták a megyei kórházban a főorvosi és adjunktusi kinevezéseket, illetve a tavaly alapított Év szakdolgozója díjat.

Martinovics Tibor

A kórház és egy gyógyszergyártó cég alapította elismerést Somodiné Kovács Emma, a központi intenzív osztály főnővére kapta, aki immár harminc éve dolgozik a veszprémi intézményben. Másodfőorvossá nevezték ki dr. Reiter Évát és dr. Módi Juditot, mindketten a csecsemő és gyermekgyógyászati centrum adjunktusai.

Az igazgatótanács döntése értelmében tizenketten kaptak igazgatói dicséretet (köztük a képünkön látható Törökné Gáspár Mária, a kórház higiénés osztályának vezető asszisztense).

Az ünnepségen dr. Rácz Jenő főigazgató, úgy fogalmazott: mély válságban van a hazai egészségügy, a szféra társadalmi megbecsülésével, illetve anyagi elismerésével is gondok vannak, ezért nagyon fontos, hogy legalább az intézményen belül megtörténjék a jutalmazás.

A szakmai előadások mellett a rendezvényen díjazták a Semmelweis nap alkalmából öt kategóriában kiírt pályázatok nyerteseit is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!