Elhagyhatta a kórházat az Alsóörsön megsérült férfi

Veszprém - Elhagyhatta a kórházat vasárnap az a 25 éves zalaegerszegi fiatalember, aki az alsóörsi lövöldözésben szenvedett sérüléseket - tájékoztatott a veszprémi kórház baleseti sebészetének ügyeletes főorvosa.

MTI

Közlése szerint nem a mentők, hanem a szülők szállították haza személykocsival a szerdai lövöldözésben megsérült férfit.

Rácz Jenő, a kórház főigazgatója korábban úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a fiatalembert két lőtt sérüléssel, súlyos, de nem életveszélyes állapotban szállították Alsóörsről szerdán éjszaka a kórházba, ahol azonnal megműtötték.

Mint elmondta: két lövéses "bemeneti nyílást" láttak el az orvosok, s szerencsére a lövedékek nem értek létfontosságú szervet. Rácz Jenő szerdán még úgy vélte, hogy ha komplikációk nem lépnek fel, egy hét múlva távozhat a fiatalember a kórházból.

A fiatalember olyan ütemben gyógyult, problémamentesen, hogy már vasárnap haza lehetett engedni - mondta az ügyeletes főorvos.

Alsóörsön, a 71-es balatoni főúton szerdára virradóra szolgálat közben lelőtték Gamauf János, 29 éves balatonalmádi rendőrt, s halálos lövés érte Németh Ádám 21 éves alibánfai (Zala megye) főiskolást is, aki annak az autónak a hátsó ülésén foglalt helyet, amelyet a rendőr igazoltatásra megállított.

Németh Ádám mellett hátul, középen ült az a fiatalember, akit szintén lövések értek, s vasárnap már távozhatott a veszprémi kórházból. 

A bűncselekmény elkövetésével egy svájci-magyar állampolgárságú férfit gyanúsít a rendőrség, illetőleg a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsított férfi öngyilkosságot követett el, holttestét a bűncselekmény helyszínétől mintegy 5-6 kilométernyire találták meg az autójában, Alsóörs és Felsőörs között egy cserjés, bokros területen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!