Hazai vezető kapott megbízást

Budapest - Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn átadta a kinevezéseket a szeptember 1-jén működésbe lépő megyei, illetve fővárosi közigazgatási hivatalok szakmai vezetőinek.

Győrffy Árpád

A jelenlegi regionális államigazgatási hivatalok helyébe lépő szervezetek a kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerveiként működnek. Egyik fontos feladatuk lesz az önkormányzatok másfél éve nem működő törvényességi ellenőrzésének újraindítása. A kinevezések kapcsán kiadott minisztériumi közlemény szerint a közigazgatási hivatalok bázisára építve 2011 januárjától a területi államigazgatási szervek integrációjával, fővárosi és megyei kormányhivatalok jönnek létre, erős jogosítványokkal és az egyablakos ügyfélszolgálat megvalósításának céljával.

A hivatalvezetőket a közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök nevezte ki. A Veszprém Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője dr. Nagylaki Csilla lett. A harmincnyolc éves szakember Nyíregyházán született, 1995-ben szerzett jogi diplomát a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, majd 1999-ben jogi szakvizsgát tett és mérlegképes könyvelő képesítést szerzett. Az egyetem elvégzése után 1995-1999-ig Szentkirályszabadján jegyzőként, 1999-2000 között a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal főosztályvezető-helyetteseként dolgozott, 2000 és 2006 között a Veszprém Megyei Közigazgatási Hivatalban a hivatalvezető szakmai tanácsadója, illetve főosztályvezető-helyettes volt, 2007-től mostani kinevezéséig osztályvezető volt a Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal veszprémi kirendeltségén.

 

Az egyik közösségi oldalon található profilja szerint Nagylaki Csilla gyermekkora egy részét Ajkán töltötte, ahol a Kossuth iskolában tanult. A zenében elsősorban a kemény rockot játszó hazai együtteseket, előadókat kedveli, köztük a P-Mobilt, a Pokolgépet, Piramist, Beatrice-t, Deák Bill Gyulát és a két éve elhunyt Tunyogi Pétert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!