Járhatatlan utakon

Veszprém - A város fuldoklik a csatornaberuházástól, amelynek még mindig nem látni a végét. A kaotikus munkavégzés ellen emeltek szót a szocialisták.

Tremmer Tamás

Szokatlan helyszínre, az Ady utca derekára hirdette meg sajtótájékoztatóját Hartmann Ferenc, az MSZP polgármesterjelöltje. Ez nem a véletlen műve, hiszen az utca hónapok óta fel van túrva, s még egy darabig így is marad.

Ismeretes, a városban uniós társfinanszírozásban csatornarekonstrukciós munkák folynak. A megyeszékhely ennek a hárommilliárdos beruházásnak a fogja.

- A nehézségek kialakulása előre látható volt. Ha valakinek van erkölcsi alapja ezt kimondani, akkor a társulás korábbi elnökeként nekem mindenképpen - szögezte le Mazák György.

Meggyőződése szerint mindezt zökkenőmentesebb is véghez lehetett volna vinni. Kifejtette, a több mint 70 utcát érintő munkálatok kapcsán hiába kérte jobb előkészítésre a Debreczenyi János-Porga Gyula (polgármester, alpolgármester) párost, az ígéretek ellenére hibásan döntött a fideszes többségű önkormányzat. Ennek pedig most a város issza meg a levét.

A beruházás idejére kihelyezett KRESZ-táblák értelmezhetetlenek, sokszor egymásnak ellentmondóak, nem segítik a közlekedést, fogalmazta meg Brantmüller László, aki szerint az információs rendszerekben (például GPS) is megjelenhetnének a korlátozások, főleg az idegenforgalmi szezon közepén.

Mindhárman aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy Veszprém előtt áll még a belvárosi rehabilitáció, a Haszkovó úti rekonstrukció. Jelen tapasztalatok alapján szerintük a lakosság semmi jóra nem számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!