Leváltották a régió tiszti főorvosát

Veszprém - Leváltották Bujdosó László közép-dunántúli regionális tiszti főorvost. Az ÁNTSZ-től nem menesztették, más feladatot kapott.

Martinovics Tibor

- Annak ellenére, hogy úgy egy hónappal ezelőtt Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos közölte velem, hogy valószínűleg ez történik majd, váratlanul ért a döntés. Végül tőle vettem át az áthelyezésemről szóló határozatot. Nem tagadom, csalódott vagyok – válaszolta lapunk érdeklődésére Bujdosó László, aki ezentúl a Balatonfüredi Kistérségi ÁNTSZ helyettes tiszti főorvosaként dolgozik.

Kérdésünkre, miszerint mi áll a leváltása mögött azt felelte: a döntést nem indokolták semmivel. (Lapinformációk szerint Bujdosó leváltásának oka a 2009-es H1N1 oltásokkal kapcsolatos közszereplése, illetve a tapolcai kórházak tulajdonosváltásában betöltött szerepe lehet.) Bujdosó László cáfolta azokat a vélekedéseket miszerint vaskos végkielégítést kapott volna, mind mondta, csupán áthelyezték, így nem jár neki semmiféle anyagi juttatás.

A most ötven éves Bujdosó László 1984-óta dolgozik a tisztiorvosi szolgálatnál, illetve jogelődjénél. 1995-ben nevezték ki a megyei ÁNTSZ tiszti főorvosává. Innen lett 2004 januárjában országos tiszti főorvos, amit három évig látott el. 2007 januárjától a közép-dunántúli regionális ÁNTSZ tiszti főorvosaként dolgozott. Utódjaként a régió élére Müller Cecíliát, a Dunaújvárosi Kistérségi ÁNTSZ vezetőjét nevezték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!