Még nincsenek elegen - Két nap múlva lejár a határidő

Megyei körkép - Már csak kevesebb mint három nap van hátra az önkormányzati választás előtti jelölési ciklusból, de még mindig nagyon foghíjasak az indulókat bemutató internetes oldal táblázatai. Összeállításunkban röviden felvázoljuk a kedd délutáni állapotokat.

Győrffy Árpád

Az egyszerűség kedvéért mindenhol jelöltekről írunk, bár többeknél az indulás még jóváhagyásra vár. A hat tízezernél nagyobb lélekszámú város közül egyedül Ajkán nincs még egyetlen polgármesterjelölt sem.

A kedd délutáni állás szerint polgármester jelölt lesz Balatonfüreden dr. Bóka István (Fidesz-KDNP), Pápán Erőss Bulcsú (Jobbik), Grőber Attila (MSZP), dr. Kovács Zoltán (Fidesz-KDNP), Tapolcán Császár László (Fidesz-KDNP), Dobó Zoltán (Jobbik), Várpalotán Deák Istvánné (MSZP), Máté József (Jobbik), Veszprémben Hartmann Ferenc (MSZP), Molnár Ernő (Lokálpatrióták) és Porga Gyula (Fidesz-KDNP).

A hat tízezernél nagyobb lélekszámú városban eddig összesen 117 képviselőjelölt van, közülük 11 független. A hat város közül eddig háromban állítottak települési kompenzációs listát  Ajkán a Városi Polgárokért Egyesület (5 fő), Pápán a Jobbik (10 fő) és az MSZP (12 fő), Tapolcán a Fidesz-KDNP (9 fő) és a Jobbik (8 fő).

A 211 darab tízezer lakosúnál kisebb település közül 118-ban adtak már le polgármesteri jelölő cédulákat összesen 190 személyre, akik közül 171 függetlenként indul. A listát továbbra is Dudar vezeti, ahol már heten készülnek a megmérettetésre. Ebben a településcsoportban 169 helyen állítottak már képviselőjelöltet. A 735 személy közül 676 független jelölt. A jelöltek száma szerint az élen Balatonalmádi áll 19 fővel, majd Gógánfa (14) és Berhida (13) következik.

Elemző írásunk itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!