Pakisztánban egy képviselő meggyilkolása miatt robbant ki erőszak

Karacsi - Legalább 37 ember meghalt keddre virradóra Pakisztán legnagyobb városában Karacsiban azt követően, hogy néhány órával korábban meggyilkoltak egy városi képviselőt.

MTI

Raza Haider, az Indiából érkezett bevándorlókat tömörítő Muttahida Kaumi Mozgalmat képviselte. Szervezete a kormányzó Pakisztáni Néppárt (PPP) szövetségese a Szindh tartományt irányító koalícióban. 

A férfit két motorkerékpáron közlekedő támadta meg egy mecsetnél. A gyilkosság pánikot váltott ki a 16 milliós városban. 

Pártja tiltakozó megmozdulások megtartására szólított fel, a hatóságok ugyanakkor elrendelték az iskolák bezárását a városban, illetve a Karacsitól 174 kilométerre keletre fekvő Haidarábádban.

A kereskedők bezárták boltjaikat, az utcák pedig nagyon gyorsan kiürültek, miközben több negyed fegyverropogástól volt hangos. Gyújtogatások kezdődtek, aminek következtében leégett egy bútorpiac.

Különböző kórházi tisztviselők adatai alapján legalább 37 ember halt meg erőszakos cselekményekben. Nyolcvan ember lőfegyvertől származó sérülést szenvedett el. 

Kedd reggel még mindig hallatszottak lövések, illetve egyes negyedekben továbbra is épületek álltak lángban.

Dzsamil Szúmro tartományi szóvivő kijelentette: úgy véli, hogy a történtek azoknak az erőknek a műve, amelyek szeretnék megbuktatni a megválasztott helyi kormányzatot.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!