Startol a térségi tudásdepó

Várpalota - Jelentős, 25 millió forintos támogatást nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Programban két intézménnyel karöltve a Krúdy Gyula Városi Könyvtár.

Szabó Péter Dániel

A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárral és a Térségi Népjóléti Gondozási Központtal összefogva nyerte el az összeget a palotai intézmény.

A Tudásdepó Expressz névre keresztelt konstrukció célja, hogy a könyvtári rendszer jobb hatásfokkal szolgálja a minőségi oktatást, illetve a könyvtári szolgáltatásokkal megvalósítandó olvasási és digitális kompetenciák fejlsztését, mondta el az intézmény előtti parkban tartott ünnepélyes projektindító rendezvényen Budai László könyvtárvezető.

Hozzátette, ennek érdekében három nyelvű, vakbarát internetes honlapot alakítanak ki a közeljövőben, integrált könyvtári rendszert vezetnek be, pályázatokat és vetélkedőket hirdetnek majd minden korosztálynak.

- A könyvtár a tudás kapuja, s a pályázat révén most használható tudáshoz juthatnak a kistérségben élők, hiszen fiatalok és idősebbek egyaránt jobban megismerkedhetnek az internet világával - mondta el Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője.  

- Ekkora nagyságrendű összeggel a könyvtár fejlesztésére évtizedek óta nem számolhattak az intézmények vezetői a térségben. Meghozta gyümölcsét a várpalotai önkormányzat és a Szindbád által képviselt kulturális modell, amelynek egyik sarokköve, hogy a vállalkozói szellem és a kreativitás jelentik a könyvtáros szakma jövőjét - hangsúlyozta köszöntőjében dr. Szabó Pál Csaba, a könyvtárat is felügyelő Szindbád Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban kisgyermek- és kismamabarát részleget alakítanak ki, valamint számítógép-kezelői tanfolyamot indítanak majd. A Térségi Népjóléti Gondozási Központnál klubkönyvtár létrehozása és olvasásfejlesztés szerepel a pályázati tervek között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!