Tömegek Balatonalmádiban - Küllemében is megújult a borfesztivál

Balatonalmádi - Hetedik alkalommal nyitotta meg kapuit az almádi borfesztivál, ami jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, egyre nagyobb vonzerőt jelent a településnek.

Halmos György

Erről Keszey János polgármester polgármester beszélt a rendezvény megnyitóján. Szólt arról, hogy a környéken borvidékek kapcsán a legtöbbeknek Csopak és Balatonfüred jut eszébe, pedig Almádiban is virágzó szőlőkultúra volt a XIX. századig. A fesztivál küllemében is megújult, ugyanis egységes faházakban kínálják a borokat.

A megnyitó ünnepség a borlovagrendek látványos felvonulásával kezdődött. A helyszínen a minőségi borok mellett frissen sülteket is kínálnak.

A szervezők gazdag és színes programkínálatról is gondoskodtak, délutánonként a Wesselényi strand előtti rendezvénytéren felállított színpadon szórakoztató rendezvényekkel, így például könnyűzenei koncertekkel, táncbemutatókkal, hagyományőrző együttesek előadásával várják az érdeklődőket. 

A tavalyi rendezvény is népszerű volt, hasonló látogatószámra számítunk, várakozásaink szerint naponta összességében 3-5 ezer ember fordul meg majd a rendezvénytéren - közölte érdeklődésünkre Dudás Zsolt, a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület elnöke, a fesztivál főszervezője.

 

Az augusztus 22-ig tartó rendezvényen több mint húsz pincészet, borászat képviselteti magát. A kiválasztásnál a szervezők több szempontot vettek figyelembe, így a minőség és a sokszínűség mellett azt, hogy van-e díjnyertes, győztes bora, volt-e más vagy az almádi borfesztiválon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!