A veszprémiek három góllal bizonyultak jobbnak a Hamburgnál

Veszprém - Bravúros sikert aratott szombaton este a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amely a világklasszisokkal teletűzdelt Hamburg együttesét verte meg a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Horváth Gábor

 

MKB-Hamburg 33:30 (15:13)

Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Abrahamnsen, Kristiansen (norvégok). MKB Veszprém KC: FAZEKAS _ Iváncsik T. 1, VUJIN 13 (6), Császár 3, Sulic 3, Terzic 1, Iváncsik G. 3. Csere: PERIC (kapus), LUSNYIKOV, LALUSKA, PEREZ 4, GULYÁS 5, Vilovski. Edző: Mocsai Lajos. HSV Hamburg: Bitter – LINDBERG 6 (2), Lijewski 4, G. Gille 1, Vori 3, Hens, Jansen 6. Csere: Sandström (kapus), Duvnjak 2, Kraus, LACKOVIC 5, B Gille 3. Edző: Martin Schwalb.

Kiállítások: 10, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 6/6, ill. 4/2.

A Bajnokok Ligája 2010/2011-es csoportkörének második fordulójában a német bajnokság ezüstérmesét, a világklasszisok sorát felvonultató Hamburgot fogadta a Veszprém. Mindkét együttes győzelemmel kezdte a legrangosabb nemzetközi kupasorozatot, az MKB Szlovákiában, a németek pedig Franciaországban nyertek.

Fantasztikus hangulatban indult útjára a labda a teltházas arénában. Az első találatra majdnem két percet kellett várni, de megérte: Vujin szép mozdulattal lőtt a hamburgi hálóba. A Veszprém emberhátrányban is tudta növelni előnyét, azonban a vendégek a visszafogott kezdés ellenére pillanatok alatt egyenlítettek (2:2). Nyilvánvaló volt, a német alakulat – annak ellenére, hogy sérülések miatt csak 13 fős kerettel érkezett Magyarországra – kőkemény ellenfél lesz.

 

Fazekas bravúrja után a 11. percben Vujin negyedik góljával kettőre nőtt a különbség, majd nem sokkal később már 6:3-at mutatott az eredményjelző. Martin Scwalb időkérését követően a valamivel korábban becserélt Lackovic szépített, aztán Vori hozta közelebb a hamburgiakat. Az egyenlítéstől azonban ekkor még távol voltak a vendégek. A veszprémiek továbbra is remekül védekeztek, ami nem ízlett az egyébként sokat próbált vetélytársnak (18. perc: 8:5). A félidő hajrájába pályára lépő Perez, újabb lendületet adva társainak, két találattal nyitott, és hiába egalizált (10:10) a 25. percben a német gárda, az utolsó percek az MKB-nak sikerültek jobban.

A második játékrész Lijewski góljával kezdődött, majd a szünetben becserélt Gulyás vágtatott végig a pályán egy elcsípett labdával. Peric megfogott egy hetest, de aztán mindkét oldalon elkezdtek záporozni a találatok. A felek alaposan belevetették magukat a harcba, Vujin a 37. percben már a tizedszerre vette be a vendégek kapuját (19:16). Nem sokkal később négy gólra nőtt a hazai előny, a Hamburgot azonban ez nem túlzottan zavarta, szívósan tapadt a magyar bajnokra, 45. perc: 24:22. A veszprémiek eksztázisban kézilabdáztak, míg a vendégcsapat foggal-körömmel próbálta megtörni ezt a lendületet. Vujin Duvnjak személyében külön őrzőt kapott, hiába, az utolsó tíz perc kezdetére ismét négyre (28:24) hízott a különbség.

Perez hatalmas bombája után (43. perc: 30:26) Schwalb idegesen dobta oda a zsűriasztalra az időkérést jelző lapot, ám nem sikerült felráznia csapatát. Négy perccel a vége előtt hat góllal vezetett az MKB. A közönség felállva tapsolt és ünnepelte együttesét, amely a világ egyik legjobbját győzte le.

Martin Schwalb: - Gratulálok a Veszprémnek a megérdemelt sikerhez. Nem voltunk elég stabilak sem védekezésben, sem a kapusok teljesítményét tekintve. Ennek ellenére két-háromszor volt lehetőségünk felzárkózni. Sajnos nem sikerült. Nem készültünk külön Vujin játékából, a Veszprém ellen készültünk.

Guillaume Gille: - Remek mérkőzést játszottunk, a hangulat óriási volt. Sajnos nem tudtuk a megszokott játékunkat játszani, azt, hogy szilárd védekezésből gyors és eredményes kontrákat vezetünk.

Mocsai Lajos: - Mindig élmény egy ilyen nagy csapat ellen pályára lépni. A világ és Európa-bajnokok ellen mindenkinek a maximumot kellett hoznia. Sikerült jól felkészülnünk a vendégek játékából. Örülök, hogy a fantasztikus közönségünk előtt (amely eksztázisba kergetett minket) és ilyen minőségi meccset tudtunk játszani és megnyerni. Példaértékű volt a küzdőszellemünk.

Marko Vujin: - Szeretnék gratulálni a Hamburgnak a sportszerű küzdelemhez, a korrekt játékhoz. Örülök, hogy sikerült nyernünk a világ egyik legjobb csapata ellen, megmutattuk, hazai pályán mi is a világ egyik legjobb alakulata vagyunk. Holnaptól készülünk a Montpellier ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!