Iszapömlés - Több mint 150 sérültet láttak el a kórházak

Budapest - Több mint 150 sérültet láttak el eddig a kórházak a vörösiszapömlés miatt, a sérültek többsége vegyi égési sérülést szenvedett; 11 ember állapota továbbra is súlyos vagy életveszélyes.

MTI

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön az MTI-vel azt közölte, hogy sok sérültet még mindig kórházban ápolnak, őket hat intézményben kezelik: az ajkai Magyar Imre Kórházban, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban, a győri Petz Aladár Megyei Kórházban, Budapesten pedig a Honvédkórházban, a Péterfy Sándor utcai kórházban, valamint a Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórházában.

Az OKF összegzése szerint az ajkai kórházban összesen 88 beteget láttak el. Jelenleg 23 embert kezelnek még ott, mindegyikük közepesen sérült, míg 65 ember az ambuláns ellátása után távozott.

A győri kórházban 1 ember van életveszélyes, 2 sérült pedig súlyos állapotban.

A veszprémi megyei kórházban 23 sérültet vettek fel, közülük 19-et az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szállított be. Az intézményben jelenleg még 17 sérültet kezelnek, 1 embernek súlyos, életveszélyes az állapota.

Budapestre két honvédségi kutató-mentő helikopterrel és egy OMSZ-helikopterrel összesen 26 sérültet szállítottak, három kórházba.

A Honvédkórházban 10 sérültet vettek fel, közülük 1 sérült állapota súlyos, ő intenzív ellátást kap. A sérültek többsége égési sérüléseket szenvedett, három könnyű sérült traumatológiai ellátást igényel.

A Péterfy Sándor utcai kórházban 11 sérültet láttak el, közülük 8-at vettek fel. Még 6 sérültet kezelnek ott jelenleg is, egyikük állapota súlyos, a többiek közepes súlyosságú sérüléseket szenvedtek.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórházba 5, égési sérülést szenvedett beteg került, mindegyikük állapota súlyos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!