Nem látták a gyilkos szúrást

Veszprém - Nem látták a tavaly február 8-án elkövetett végzetes szúrást, sem a kést azok a kézilabdázók, akiknek vallomását hétfőn ismertették a bíróságon, miután személyesen egyikük sem tudott megjelenni volt csapatársuk, Marian Cozma ellen elkövetett gyilkosság bírósági ügyének tárgyalásán.

Halmos György

A tárgyalás elején kiderült, hogy az MKB Veszprém KC több, korábbi sportolója személyesen nem lesz jelen a bíróságon, ugyanis beadványban kimentették magukat, mivel jelenleg külföldi klubokban folytatják pályafutásukat. Ivan Pesics Horvátországban, Ilyés Ferenc és Zarko Sesum Németországban játszik, míg Ivan Lapsevics Szerbiában él.

Ivan Pesics vallomásában arról beszélt, hogy a kézilabdázók magatartása nem volt kihívó. Hárman támadták meg Cozmát. Pesics a Patriótában hallotta valakitől, hogy elképzelhető: az eset folyamán balhé lesz. A horvát kézilabdázó egy méterre állhatott Cozmától a tánctéren, amikor hátulról meglökték, nekimentek, szerinte már lent megszúrták. Látta, amikor Sesumot fejbe rúgták, de nem tudja ki volt az elkövető. Hallotta, amint valaki azt kiabálja, hogy "hozzátok a pisztolyt". "Csupa vér volt a kezem, próbáltam védeni Cozmát" - mondta.

Sesumnak a Patriótában feltűnt a kötekedően viselkedő, csak férfiakból álló társaság. Kint mindenki mindenkivel verekedett, Cozma az utcára kilépő Sesumtól 3-4 méterre fekhetett a földön. Odarohant hozzá és a nyelvét próbálta kihúzni, pár másodperccel később, mint később megtudta, egy fejrúgástól elvesztette az eszméletét. Későbbi vallomásban arról számolt be: többen azt kiabálták, hogy kés van náluk.

Ilyés arról számolt be, hogy valaki figyelmeztette: gond lesz a Patriótában. Mire felért a tánctérből az utcára, már csak a földön fekvő Cozmát látta.

A tárgyalás tanúk meghallgatásával folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!