Születésnap, nem pedig bosszúállás

Veszprém - Újabb tanúk meghallgatásával folytatódott kedden a Cozma-gyilkosság pere, a beidézett tanúkat székesfehérvári és veszprémi cselekményekről is kérdezték.

Halmos György

Dr. Németh Balázs tanácsvezető bíró a tárgyaláson több rendőrségi jelentést ismertetett és a helyszíni felvételeket tekintették meg. Murányi Miklós tanú a gyilkossági előtti eseményekről adhatott volna bővebb tájékoztatást, de rövid ideig tartó meghallgatása során sok érdemi információt nem közölt. A vád szerint őt keresték Székesfehérváron.

Raffaelék azért keresték, mert bántalmazta egyik rokonukat. A vádirat szerint az enyingi Raffael János azért hívta össze február 7-ére a házába a társaságot, hogy megkeressék és bosszút álljanak a bántalmazón. Az ügy vádlottjai állítják, születésnapot ünnepelni mentek.

A fénykép- és videofelvételekkel kapcsolatban Raffael Sándor (elsőrendű vádlott) azt hangsúlyozta: azokon látszik, hogy nem ütötte meg bal kézzel Marian Cozmát, hanem két kézzel szét akarja választani Cozmát és Németh Győzőt (másodrendű vádlott). Németh Győző arra hívta fel a figyelmet, hogy nem hátulról lökte meg Cozmát, hanem többször összenéztek és a harmadik után kezdődött a verekedés. A tárgyalás délutáni szakaszában olyan tanúkat hallgattak meg, akik Pécsről és környékéről mentek február 7-én Enyingre. Mindegyik tanú azt hangsúlyozta, hogy már a verekedés és a gyilkosság előtt visszaindultak Enyingre és Pécsre.

Szintén egybehangzóan azt állították, hogy születésnapra hívták meg őket, ebből a célból mentek a somogyi városba. A tanúk egyébként a szórakozóhely emeleti részén voltak.

A hét vádlott közül hármat (Raffael Sándort, Németh Győzőt, Sztojka Ivánt) többek között emberöléssel és életveszélyt okozó testi sértéssel, két személyt (Pál Gábort és Bihari Csabát) életveszélyt okozó testi sértéssel, a hatod- és hetedrendű vádlottat bűnpártolással vádolja az ügyészség, ugyanis ők segítettek Raffael és Németh szökésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!