Temető kilátással

Alsóörs - Új ravatalozó épült az idén a Balaton-parti településen, melynek tavasszal a parkosítása is elkezdődik, ami még szebbé teszi majd a Balatonra néző dombra épült temetőt.

Munkatársunktól

Így ősszel, mindenszentek ünnepe előtt az alsóörsiek is gyakrabban kijárnak, megtisztítják, gondozzák szeretteik sírját. Az alsóörsi temető nem egyházi hanem önkörmányzati tulajdonban van, ennél fogva egész évben az önkörmányzat felel a temető épségéért, tisztaságáért - tudtuk meg Pandur Ferenctől, Alsóörs Településműködtetési és Községgazdálkodási szervezetének intézményvezetőjétől.

Minden hónapban elszállítják a sírokról leszedett koszorúkat és virágokat a kijelölt gyűjtőhelyekről, lenyírják a füvet, eltakarítják az esetleges szemetet. Továbbá rendben tartják azokat a sírokat amiket már senki nem gondoz. Pandur Ferenc elmondta, Alsóörsön különösebb felkészülést nem igényel a közelgő ünnep, hiszen eddig is tiszta és szép volt a temető. Mindenszentekkor itt a fokozott felügyelet is fölösleges, mert még sosem volt példa sírrongálásra, lopásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!