Berántotta a kéziféket az utas, megsérült a rendőr

Ajka - Súlyos sérülést szenvedett egy rendőr közúti balesetben szombat délután Ajkarendeken, mert a rendőrautóban ülő lengyel férfi minden előzetes ok nélkül behúzta a jármű kézifékjét, és emiatt az autó árokba szaladt – tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Halmos György

Futtató Norbert elmondta, hogy az autót vezető rendőrt az ajkai kórházba vitték, míg a társa és a lengyel utas, a baleset okozója nem sérült. A „szédelgő, céltalanul tébláboló" férfira Ajka belterületén figyeltek fel a rendőrök, és segíteni akartak neki. Beültették az autóba, és Veszprémbe akarták szállítani a hajléktalanszállóra, ám a hátul ülő férfi Ajkarendek belterületén hirtelen berántotta a kéziféket, emiatt az autó az árokba szaladt, majd villanyoszlopnak ütközött. A lengyel férfit szombaton engedték ki az ajkai kórházból, jelenleg a rendőrségen tartják fogva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!