Hatodszor is ünnepelhettek

Veszprém - Sok helyen játszottunk már Európában, de messze itt a legjobb a hangulat - mondta a szombati MKB Veszprém KCIK Sävehof Bajnokok Ligája-mérkőzés után a vendégek szélsője, Robert Johansson. A bakonyiak az ezúttal is fantasztikusan teljesítő közönségük előtt győzték le vetélytársukat.

Horváth Gábor

A svéd kézilabdázó arcán jól látszott, hogy a sportember nemcsak az ilyenkor jól megszokott udvariassági köröket futja, hanem őszintén beszél. A dicséret természetesen nem volt előzmény nélküli, alaposan kitett magáért a veszprémi szurkolótábor, amely amúgy egy héten át központi téma volt az MKBS„vehof párharccal kapcsolatban.

A Bajnokok Ligája csoportkörének előző fordulójában játszott svédországi találkozó előtt a göteborgi újságok a királynék városának híres drukkerhadát kiemelve cikkeztek a vendégcsapatról, s az aréna közönségének ez a visszavágóra komoly pluszmotivációt adott.
A csapatok bevonulásakor ötezer ember hangjától dübörgött a bakonyiak otthona: szóltak a dobok, csattogtak a főszponzor által minden ülőhelyre odakészített, levegővel felfújt szurkolóalkamatosságok, zúgott az "Építők, építők". A svédek kissé megszeppent arccal tekingettek a lelátók irányába. - Mi jöhet még? - kérdezgethették egymástól, aztán a kezdés után úgy tűnt, hogy őket is feldobja a náluk nem mindennap tapasztalható atmoszféra.

Az első negyedórában a Sävehof jól tartotta a lépést a magyar bajnokkal, és a tűzben égő közönség némi elégedetlenségnek hangot adva ébresztőt kiabált kedvenceinek. A hazaiak rá is kapcsoltak egy fokozattal, a játékrész második felétől felülkerekedni látszott a Veszprém, és hiába tornászta vissza magát a svéd alakulat még egyszer, nem volt kérdés, ki az úr a pályán.

A többek között két hétméterest is hárító Fazekas Nándor kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kapuban, Marko Vujin hatalmas akarattal és lendülettel játszott, Carlos Perez ezúttal is megállíthatatlannak bizonyult, Renato Sulic és a helyére beálló Uros Vilovski is hozta a megbízható jó formáját.

A másik oldalról egyedül az átlövő Jonathan Stenbacken gólerős teljesítményét érdemes külön kiemelni, jórészt neki köszönhető az, hogy a vendégek a hajrában kilenc gólról négyre csökkentették a különbséget. A S„vehof ezzel kicsit belerondított a veszprémi örömünnepbe, de ez különösebben nem zavarta a szurkolókat, akik boldogan özönlöttek a pályára, a klub által meghirdetett autogramvadászatra.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Mocsai Lajos dicsérta az összecsapás tempóját és hangulatát.
- Gratulálok az ellenfélnek, remek iramú mérkőzést játszottunk. Az első félidőben nem voltunk elég hatékonyak a nyitott védelem ellen, a fordulás után azonban tudtunk változtatni és kialakítottunk egy olyan különbséget, ami döntőnek bizonyult. Aki azt hitte, hogy ez a meccs könnyű lesz, óriásit tévedett, mi tisztában voltunk vele, hogy a sokat futó, fizikailag rendkívül erős vetélytárs nehezen megtörhető ellenfél - nyilatkozta a veszprémi szakvezető.

A svédek edzője, Mikael Franzen nem tűnt letörtnek. - A múlt héten már megtapasztaltuk, milyen erős ellenfél a Veszprém, és most számítottunk rá, hogy fantasztikus közönsége előtt még nehezebb dolgunk lesz ellene. Kicsit jobbak voltunk, mint az előző meccsen. Gratulálunk az MKB-nak és drukkolunk neki, hogy sikerüljön a legjobb négy közé jutnia.

A találkozó egyik legjobbja, Fazekas Nándor elmondta: egyik szeme sír, a másik pedig nevet. - Nem vet jó fényt egy kapusra, ha hazai pályán 34 gólt kap, ugyanakkor örülök, hogy szórakoztató, látványos meccset játszottunk. Összességében elégedett vagyok, mostantól teljes erőbedobással a Hamburg elleni csatára készülhetünk.

Ahogyan a cikk elején már utaltunk rá, a balszélső Robert Johansson a hazai közönséget is dicsérte. - Sok helyen játszottunk már Európában, de messze itt a legjobb a hangulat. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, sikerült kihasználni a lehetőségeinket és a védelmünk is működött. A második játékrészre viszont kicsit elfáradtunk és sok technikai hibát vétettünk.

Az MKB Veszprém KC tehát hat forduló után százszázalékos mérleggel vezeti csoportját. A magyar bajnok legközelebb december negyedikén Hamburgban lép pályára.


MKB-Sävehof
38:34
(17:15). Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Volodkov, Zotin (oroszok). MKB Veszprém KC: FAZEKAS  Iváncsik T., VUJIN 11 (1), Császár 3, SULIC 6, Terzic 2, Iváncsik G. 3. Csere: Liszkai (kapus), Lusnyikov, Laluska, PEREZ 6, Gulyás 2, VILOVSKI 4, Korazija, Nagy 1. Edző: Mocsai Lajos. IK S„vehof: Berquist  Fridén 2, Barud 1, STENBACKEN J. 9 (2), NIELSEN 5, JOHANSSON R. 6, Apelgren 1. Csere: Johannesson (kapus), Jakobsson 2, Fritzon 4, Albrechtson 1, Stenbacken A. 2, Johansson T. 1. Edző: Mikael Franzen.
Kiállítások: 12, illetve 2 perc. Hétméteresek: 11, illetve 62.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!