Programozók versenyeznek

Veszprém – Első alkalommal rendezik meg vidéki egyetemen az IBM 48 órás programozó bajnokságot.

Kiss Nikolett

A Pannon Egyetemen péntek délután kezdődött versenyen hatvan elszánt egyetemistának egy kismamákat segítő alkalmazást kell készíteniük a külvilágtól elzártan. Nem véletlen, hogy a Pannon Egyetemet választották vidékiként először az idén már hetedik alkalommal megrendezett programozó bajnokság helyszínéül, hisz nagyra becsülik a műszaki informatikai karon folyó munkát – mondta el köszöntőjében Pongrácz Ferenc, az IBM Magyarország megbízott vezérigazgatója.

A mostani verseny abból a szempontból is rendhagyó, hogy az eddigi fiktív feladatok után most valóban egy létező, élő alkalmazást kell elkészíteni az ország minden tájáról érkezett  húsz csapatnak: pályázat útján a Családvár Alapítvány számára kell elkészíteni programot , melynek segítségével a világhálón egymásra találhatnak az anyatejet kereső és felajánló anyukák.


Friedler Ferenc, a mérnöki informatikai kar dékánja szerint a képzési program része, hogy a hallgatók ilyen jellegű tapasztalatokkal is rendelkezzenek. Hisz – mint ahogy fogalmazott- nem csak diplomát, hanem szakmai karriert is szeretnének adni a hallgatóknak.
Erre pedig ezen a versenyen is lehetőség nyílik, hisz a tárgyjutalmakon kívül a versenyt kiíró cég és annak partnerei gyakornoki állásokat is kínálnak a legjobbaknak.

A péntek délután kettőkor kezdődött verseny résztvevői két napig nem léphetnek kapcsolatba a külvilággal, nem hagyhatják el az épületet. Persze, a kényelmükről gondoskodtak a szervezők: büfé, masszázs, csocsó, darts és persze pihenési lehetőség is a rendelkezésükre áll. A Pannon Egyetemet egyébként két csapat képviseli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!