Ünnepel a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör

Veszprém - Húsz év, 574 program, öt év alatt majdnem annyi, mint az elmúlt 15 évben – jubileumi közgyűléssel és gálaműsorral ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját a Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör.

Balla Emőke

Szinte felsorolni is nehéz azt a sok programot, rendezvényt, amit a baráti kör szervezett. Vannak köztük hagyományteremtők: Március 15-i megemlékezések, a húsvéti locsolások, a májusfa-állítások, majálisok, gyermeknapok, karácsonyfa-állítások - sorolta Heiter Sándor, a baráti kör elnöke, a Veszprém Városi Művelődési Központban tartott szombat esti ünnepségen. A Jeruzsálemhegyi Esték sorozatban színészeket látnak vendégül, évente országjáró kirándulásokon vesznek részt, finneket fogadtak, és ők is vendégeskedtek lappföldi barátaiknál, Erdélybe kirándultak, nyaranta gyermektáborokat szerveznek és rendszeresek a bálok is: húsz év alatt a 43. bált két hét múlva rendezik. Tavaly elkészült a 1905-1910 közötti polgári viselet, a ruhákat a baráti kör tagjai nemcsak veszprémi rendezvényeken hordják, de bemutatkoztak bennük balatonfüredi, siófoki és pétfürdői programokon is. Megérte a sok munka, a hálás szavak, gyerekmosolyok, mondta a kör elnöke.

 

 

A baráti kör öt éve elismerésben részesíti azokat, akik valamilyen módon segítik a munkát. Az idei elismerések Antal Károly vállalkozót, Miskey Tamás városi tűzoltó-parancsnokot, Török Lászlót, az állatkert igazgatóját, Vesztergom Ferencet, az Erdei Motel tulajdonosát, Kelemen János gépkocsivezetőt, Zwicker Tamás fotóst illetik. Heiter Sándor egy csokor virággal köszönte meg a háznagy Németh Józsefné agilis, őszinte hittel végzett munkáját.

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!