Egyetlen röpis siker

Körkép - Hiába nyert a Company VRC 3:1-re a Kazincbarcika ellen, a vendég alakulat jutott a férfi röplabda Magyar Kupában a nyolc közé.

B. Virág Rita

Company VRC–Kazincbarcika
 3:1 (–22, 17, 17, 24)
Veszprém, 50 néző. Játékvezetők: Tillmann, Szabó Zs.
Veszprém: Puspán, Cziczó 8, Németh E. 5, Czintula M. 10, Tóth T. 15, Seck 3. Csere: Horváth Á. (liberó), Németh Z. 8, Dolgos 1, Kráml 5, Horváth Sz. 1, Szalai B. Edző: Nyári Sándor. Kazincbarcika: Lehoczky L. 3, Csizmadia 7, Lehoczky G. 4, Kovács II Z. 6, Juhász P. 4, Lónárt 10. Csere: Szántai (liberó), Dudás T. 6, Toronyai, Árva 2, Kiss G. 1, Gulyás Á. Edző: Dudás András.

A férfi röplabdázók Magyar Kupjában a nyolcaddöntők visszavágóját rendezték meg, ahol az odavágón 3:0-s vereséget szenvedett a Company VRC a Kazincbarcikától.

Remek nyitásokkal gyorsan elhúztak a vendégek, a hazaiakon Nyári Sándor időkérése sem segített. 10:15 után Tóth és Czintula látótávolságon belülre hozta fel a hazaiakat, ám kemény barcikai blokk után máris 15:19-et mutatott az eredményjelző.

Elúszni látszott az első szett, s bár 21:23-ra felzárkózott a VRC, többre már nem tellett az erejéből, így gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás kérdése is (0:1). Ettől kezdve igazi örömjátékot láthatott csekély számú közönség, ahol mindkét oldalon lehetőséghez jutottak az eddig kevesebbet szereplő játékosok is. A veszprémiek gyors egyenlítése után szoros harmadik játékrész következett.

10:10-et követően a házigazda került lépéselőnybe és Cziczó, valamint Tóth remek játékával 2:1-re alakult az állás. A negyedik szettben 18:12-ig a bakonyiak irányítottak, ekkor megtorpantak, felzárkózott a Barcika (24:24), majd Kráml ásznyitásával a hazaiak megnyerték a találkozót.

Nyári Sándor: – A továbbjutás Kazincbarcikán dőlt el, ahol komoly játszmanyerési esélyt szalasztottunk el a saját hibáink miatt. Ez rányomta a bélyegét a visszavágóra, mert a Kazincbarcika van olyan jó csapat, hogy egy szettet megnyerjen ellenünk.

 

Eger-VESC
3:2 (–21, 17, 23, –20, 8)
Eger, 50 néző. Játékvezetők: Éva T., Hóbor. Veszprémi Egyetem SC: Tobak E., Kovács A., Környei, Földesi, Szelle, Telek. Csere: Vargán (liberó), Bodnár R., Kintli. Edző: Oláh János.

A női röplabda NB I-ben az első szettben végig vezetve, magabiztosan játszott a Veszprém és könnyedén hozta a játszmát. A másodikban megfordult a játék képe, az Eger irányított és ennek köszönhetően egyenlített. Rendkívül szoros és izgalmas csatát hozott a harmadik játszma, ahol apró technikai hibák, és jó egri megoldások után megint a hevesiek örülhettek (2:1).

Újabb fordulat után magukra találtak az egyetemisták és Kovács vezérletével egalizáltak. A mindent eldöntő, ötödik játékban 9:7-ig tartotta magát a Veszprém, ezután az Eger belelkesedett és nagy csatában, de megérdemelten nyert.
Mivel a Szolnok 3:0-ra nyert Kalocsán, a Veszprém már csak akkor juthat a legjobb négy közé, ha vasárnap legyőzi az Újbudát, és az Eger nyer Szolnokon!

Oláh János: – Nem tudom, mi kell ahhoz, hogy győzni tudjunk, de az ellenfél soha nem fogja nekünk elveszteni a meccset. Meg kéne tanulnunk azt, hogy a meccset megnyerni kell, és nem arra várni, hogy valaki ajándékot adjon.

 

Dág-Sümeg RE
3:1 (17, 22, –20, 11)
Dág, 100 néző. V.: Kiss, Pőcze. Sümegi RE: Markó, Kaposi, Soós, gerencsér, Petre E., Koós. Csere: Horváth Cs. (liberó), Laki. Játékos-edző: Markó Gábor.

A listavezető Dág otthonában folyamatosan javuló teljesítménnyel egy szettet tudott elrabolni a Sümeg. Az első két játszmában a pontatlan nyitás-fogadások, valamint a dekoncentrált támadás befejezések miatt csak megszorongatni tudta a házigazdát a Sümeg. A harmadik etapban aztán összeállt a csapat és végig vezetve, magabiztosan szépített. Sajnos a vendégek megelégedtek ennyivel, így összekapta magát a Dág és megszerezte a győzelmet.

Markó Gábor: - Köszönöm az egész éves munkát a fiúknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!