Magyar Nemzet: itt az újabb élelmiszerbotrány

Budapest - Egy magyar–német vegyes vállalat tulajdonosa és ügyvezetője irodájában pult alól, számla és nyugta nélkül, címkével ellátatlan kis vödrökben árul különböző mézeket Gödöllőn - számolt be keddi számában a Magyar Nemzet, amely szerint a termékek közül több antibiotikum-szermaradványokkal volt súlyosan szennyezett.

MTI

Az eladó, Fazekas Gyula, akit a napokban váltottak le a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöki székéből - írta a lap. A riportban a Magyar Nemzet arról számol be, hogy a Hír Televízió Panaszkönyv című műsorában is bemutatott rejtett kamerás felvételeken a vásárlás lesújtó helyszínéről és körülményeiről számoltak be. A vásárolt mézeket egy németországi laboratóriumba küldték. Két méz esetén - ahogy fogalmaztak - lesújtó eredmények érkeztek.
   
A virágmézben trimetropin nevű szulfonamid antibiotikum-szermaradványból több mint 12-szer, a szulfadimetoxinból pedig több mint 22-szer nagyobb mennyiséget találtak, mint a vizsgálati érzékenységi határ. Az akácmézben is meghaladták ezek az értékek a küszöböt.
   
Bognár Lajos helyettes államtitkár kijelentette: a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnak és a társhatóságoknak ki kell vizsgálniuk az ügyet, mert a rejtett kamerás felvételen látottak több bűncselekmény elkövetésének gyanúját is felvetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!