Rossz fordulópontok

Ajka, Zalaegerszeg - Egyedül annyi gólt lőtt az NB II-es labdarúgó bajnokság nyugati csoportjában, mint Lipcsei Péter edző csapata, a Ferencváros II. összesen. Tizenhárom találatig jutott az FC Ajka színeiben, miközben tavaly hasonló időszakban tizenegynél járt. Később tavasszal a második vonal gólkirálya lett. - Már a szezon előtt megsérült a bokám, de aztán kihúztam az utolsó meccsig - mesélte a 31 esztendős Mihalecz Péter, aki természetesen a góllövőlista élén várja a jövő évi folytatást. Most viszont kitisztították az izületemet, jelenleg mankóval járok. Január végére már remélem tökéletesen terhelhető lesz.

Novothny Ottó

- Minden bajnoki szünetben összeházasítják néhány első osztályú csapattal.
 
- Tény, hogy időnként elsősorban közeli hozzátartozóimat hívják fel telefonon, hogy mit szólnék én hozzá, ha leigazolnának. Menedzserem nincs, soha nem is volt, ezért választják ezt a formát a klubok. Kipróbálnám magam ismét az első vonalban, de nem minden áron.

- Nyáron már többen is biztosak voltak benne, hogy távozik Ajkáról.

- Úgy döntöttem maradok. Őszinte leszek: próbajátékra hívtak, arra pedig nem szívesen mentem el. Ha valaki kiváncsi rám, Ajkán bármikor megnézhet.

- Minden nap ingázik Ajka és Zalaegerszeg között, ez borzasztó fárasztó lehet.
 
- Kétségtelen, hogy a végén már nyűgös voltam emiatt. Egyébként Egerszegen járok iskolába, a tanárképző egyetemi kiegészítőjét végzem.


- Tartottam edzést gyerekeknek, ami nem egyszerű feladat, de nagyon tetszett. Egyelőre még nem tervezek ennyire előre, hiszen tavasszal vannak még feladataim a pályán.

- Tehát már alakul a foci utáni élet?

- Az előző bajnokságban tizenkilencig jutott.
 
- Most húsz fölé szeretnék érni. Érdekesség egyébként, hogy korábban a bal és a jobb szélen játszottam, aztán az apukám tett be először középső csatárnak. Ajkán sem ott kezdtem, végül Csörnyei Zoltán távozása után kerültem ismét vissza. Ezt szeretem jobban, itt közelebb vagyok a kapuhoz.

- Nincs hiányérzete?
 
- Valahogy a sors iróniája volt, hogy mindig rosszul jöttem ki a fordulópontoknál. Vártam a szerződés aláírásával például a felnőtt csapathoz Zalaegerszegen, aztán edzőt cseréltek, az új mester pedig elküldött. Szóval hiába edzettem már 19 évesen a nagyokkal, csak egyetlen szezonom volt a legjobbak között.

- Az idei tizenhárom közül van kedvenc?
 
- A Veszprémnek szöglet után kapásból rúgtam be, az állítólag szép volt. Az utolsó meccsen a Fradi II. ellen pedig fontos gólt lőttem, hiszen az a három pont nagyon kellett. Remélem hamar meggyógyulok és akkor tavasszal ismét jól szerepelünk az Ajkával, ahol remekül érzem magam.


A Mihalecz családban a labdarúgás állandó téma. Édesapja és bátyja is edző, így gyakran beszélnek szakmai kérdésekről is. Így lesz ez most az évvégi összejöveteleken is, de más sportágak eseményeit is sűrűn megvitatják. Mihalecz Péternek négy éve barátnője van és elsősorban szülei sürgetik időnként a családalapítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!