Balatoni jéghelyzet - Még csak Fűzfőn lehet korcsolyázni

Napló információ - A Balaton Veszprém megyei partszakaszán várhatóan csak a balatonfűzfői Föveny strandon lehet majd biztonságosan korcsolyázni a hétvégén.

Győrffy Árpád

Mint Diósdi Pétertől, a városgondnokság vezetőjétől megtudtuk, pénteken reggel itt 10-12 centiméter vastag és jó minőségű volt a jég, ami szombatra várhatóan tovább hízik egy kicsit. Hivatalos kijelölést nem terveznek, de a hétvégén az önkormányzat dolgozói ügyeletet tartanak és biztosítják a mentéshez esetlegesen szükséges eszközöket. Lesz büfé és mozgóillemhelyeket is telepítettek.

A balatonalmádi Wesselényi strandon csütörtökön még bíztató volt a jéghelyzet, tudtuk meg Hegyi Zoltántól, a strand vezetőjétől, de a péntekre virradó reggelre a szél kihozta a jeget a partra, a helyén nyílt vízfelület hullámzik.

Nem alakult ki megfelelő jég Alsóörsön sem, tájékoztatta szerkesztőségünket Hebling Zsolt polgármester. Hasonló helyzetről számolt be Ágoston Ferenc, a balatonfüredi Esterházy strand vezetője is. Szóban és szöveges felhívásokkal is arra kérnek mindenkit, hogy ne menjenek rá a vékony, egyenetlen, rossz minőségű jégre, mert veszélybe kerülhetnek.

A tó középső és északnyugati szakaszáról, de a déli partról is ugyanilyen helyzetről kaptunk információkat. Még a máskor az elsők között megfelelően befagyó tihanyi Belső-tavon sem lehet korcsolyázni a napokban.

A Fűzfőn várható korcsolyázási lehetőség mellett egyedül a kedd óta nyitva tartó siófoki pálya fogadja a jeges szórakozást kedvelőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!