Fejlesztés két év múlva

Balatonvilágos - Ünnepélyes keretek között írta alá a település polgármestere és a Pro-Mot Kft., a Club Aliga tulajdonosa és bérlőjének képviselője a településrendezési tervvel kapcsolatos szerződését, amelyben a cég vállalja a tervezési költségeket.

Halmos György

A dokumentumot Fekete Barnabás polgármester és Zvi Frank, a beruházó cég ügyvezetője látta el kézjegyével. A rendezvényen elhangzott, hogy a most aláírt megállapodás már a harmadik a sorban, a felek reményüknek adtak hangot, hogy érdemben elkezdődhet a megvalósítás első fázisa.

A polgármester hangoztatta, hogy a beruházás megvalósítása a település érdeke is, hiszen jelentős munkaerőt igényel a komplexum és nem csak időszakosan, hanem egész évben. A Pro-Mot ügyvezetője arról beszélt, hogy a cég komolyan gondolja a terveik megvalósítását. Ígéretet tett arra, hogy a szabályozási terv kidolgozásába minél több szervezetet próbálnak bevonni. - Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a projekt első szakasza lezáruljon.

A Napló kérdésre Zvi Frank elmondta: remélik jövő év tavaszára lezárulnak az engedélyeztetési eljárások és megindulhat a beruházás. Guranits Attila, a beruházás vezetője a felvázolt optimista verzió mellett reális kezdési időpontnak 2013 tavaszát tartja, utána kezdődhet a 15-20 éves időtartamra tervezett megvalósítás. A jelenlegi piaci ismeretek szerint elsőként a konferenciahotelt építenék meg és a közelében lévő területeket tennék rendbe. A projekt teljes összege 75 milliárd forint.

 

A Club Aligára 2004 novemberében írták ki az első pályázatot. Az ötödik eladási kísérlete járt sikerrel, 2007-ben az SBI csoporthoz tartozó Pro-Mot Hungaria Kft. vásárolta meg 5,5 milliárd forintért. Az üdülő nagyobb részének tulajdonosa lett, a kisebbik terület fölött 49 évre vagyonkezelői joggal bír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!