Kórházi elvándorlás - A vezetői megbízás 65 évesen megszűnik

Veszprém - Eredménytelennek minősítették az új aljegyzői állásra kiírt pályázatot, ezért megismétlik, jelentette be Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke (Fidesz) a testület csütörtöki zárt ülése után.

Győrffy Árpád

A pályázatra tizennégyen jelentkeztek, de dr. Zsédenyi Imre főjegyző a beadott anyagok alapján nem talált köztük támogatásra érdemes személyt. A közgyűlés elején köszöntötték dr. Kovács Zoltán kormánymegbízottat. 

Dr. Kovács Zoltán, a megyei kormányhivatal vezetője szólt feladatainak a Veszprém megyei önkormányzattal kapcsolatos részéről.

A tervezett témák között a képviselők támogatták, hogy a közgyűlés hivatalában három eddigi önálló iroda összevonásával létrejöjjön a humánerőforrás iroda, amelyen belül három csoportot alakítanak ki. A közgyűlés jóváhagyta a Veszprém megyei kórházat működtető nonprofit részvénytársaság alapszabályának módosítását és elfogadta a cég idei üzleti tervét. A döntések eredményeként az igazgatóság élén Császár Lászlót az elnöki kabinet vezetője, Takács Szabolcs váltja.

Dr. Rácz Jenő főigazgató a szocialista frakciót vezető Pusztai István kérdéseire válaszolva elmondta, hogy már a megyei kórházat is érinti a szakemberek elvándorlása. Elsősorban az ápoló személyzet hiánya jelent gondot. Beszélt az átszervezésekről is, melyek elsősorban a háttérfeladatok ellátásnál történtek. A gyógyító szektorban jelentős változás, hogy a vezetői megbízatás 65 éves korban automatikusan megszűnik, s ez csak kétszer fél évvel hosszabbítható meg. Ez ugyanakkor nem érinti az adott személy orvosi állását.

Az ülés végén Pusztai István (MSZP) interpellált a hivatalban zajló leépítések kapcsán. Dr. Zsédenyi Imre főjegyző elmondta, hogy a korábbi közgyűlési döntésnek megfelelően kilenc álláshelyet szüntetnek meg, ezen belül öt személyt bocsátanak el. A jogszabályok szerint nincs egyénileg indoklási kötelezettség.

Dobó Zoltán (Jobbik) a Tapolcán megszaporodott kisebb-nagyobb bűncselekmények kapcsán arra kérte a közgyűlést, hogy karolják fel a városokban működő polgárőrségeket, amelyek a falusiakkal szemben nem elég hatékonyak. A képviselő szerint egyéni példamutatásukkal segíthetnének a polgárőrségek tekintélyének növelésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!