Mexikóban meggyilkoltak egy polgármestert

Oaxaca - Megölték csütörtökön egy dél-mexikói város polgármesterét - az év eleje óta ő a harmadik meggyilkolt városvezető a latin-amerikai országban.

MTI

Az Oaxaca állambeli, jobbára indiánok lakta Santiago Amoltepec polgármesterét, Luis Jiménez Matát a szövetségi állam székvárosában ölték meg. Mata alig két hete, január elsején lépett hivatalba. Az általa vezetett város egy évtizede vitában áll egy szomszédos településsel egy földterület miatt. Az erőszakba torkoló viszály eddig egy tucat halálos áldozatot követelt.
   
Egy hét leforgása alatt Mata a második, az év eleje óta pedig a harmadik meggyilkolt városvezető a latin-amerikai országban. Hétfőn Mexikó középső részén fekvő Temoac polgármesterét lőtték le, s néhány nappal korábban az észak-mexikói Zaragoza város vezetőjét ölték meg.
   
Tavaly 14 polgármestert tettek el láb alól Mexikóban, többségüket az ország északi részén. A gyilkosságok zöme állítólag szervezett bűnözéssel hozható kapcsolatba, de a mostani esetben erre egyelőre nem derült fény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!