Több százan a jég hátán

Balatonfűzfő - A forró nyári napokra emlékeztető csúcsforgalom volt szombaton a Föveny strandon a korcsolyázásra alkalmas vastagságú és szilárdságú jégnek köszönhetően.

Győrffy Árpád

Mivel az északi parton csak itt volt megfelelő korcsolyázó terület, távolabbi településekről is sokan érkeztek. Voltak, akik csak sétáltak, csúszkáltak, szánkót húztak, esetleg a jégbiciklizést gyakorolták a kellemes délutáni napsütésben, vagy csak kiültek a jég szélére egy forró teát vagy forralt bort kortyolgatni. Néhány jégvitorlás és ernyővel vontatott korcsolyás is feltűnt, de megfelelő szél nélkül nem igazán tudták használni eszközeiket.

Persze, nem hiányoztak az igazi korcsolyázók sem. Többen jól látható magabiztossággal siklottak a jégen. A kellemes hangulatot az sem tudta elrontani, hogy a jeget néhány centiméter vastagon hó borította. Így ha valaki tiszta területet akart a játékhoz, más segítség híján a takarításról is magának kellett gondoskodni.

A környező településeken néhol víz hullámzott a part közelében, vagy a jég túlságosan vékony és gyenge volt ahhoz, hogy rámenjenek. Balatonalmádiban az Wesselényi strandon és a futballpálya melletti sétányon a szél által a partra kihajtott jéghalmok vonzottak sok érdeklődőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!