Az életmentő macska

Címkék#macska

Taliándörögd - Elérzékenyülve telefonált olvasónk, Inhof Zoltán, hogy elmondja, macskájuk megmentette az életét.

Bartuc Gabriella

A végzetes napon, január 15-én a cica ahelyett, hogy szokása szerint befészkelte volna magát gazdája ölébe, hisztérikusan viselkedett, a saját nyelvén, mindenféle jelekkel próbálta a gazdája tudtára adni, hogy baj van. Olyannyira, hogy az ágyban fekvő Inhof Zoltánt erőnek erejével felkeltette, s ez volt a szerencse, mert így vette észre, hogy nem érzi a jobb lábát.

Mentőt hívtak, infúzióra kötötték. Kiderült, hogy vérrög zárta el a vérkeringés útját. Perceken múlt az élete, mondták az orvosok. Azóta hazaengedték a kórházból, gyógyul, s a perzsa keverék macskája ismét ott szunyókálhat a karján.

Csumi kiscicaként került hozzájuk, nagyon összenőttek. A cicalánynak tekintélyes bajusza van, akárcsak olvasónknak, Zoltánnak. Kedvenc szokásuk, hogy összedörgölik a bajszukat. Náluk az "összeakasztjuk a bajszunkat" mondás más tartalmat nyert, a meghitt barátság jele.

 

Intelligens háziállatok

Hogy van az, hogy kutyánk három ajtóval arrébb megérzi, ha reggel kinyitom a szemem? Kering egy történet Alexről, a papagájról is, aki búskomor lett, ha gazdája elutazott, tépte a tollát... Mígnem kitalálták, hogy egy kartonpapírra annyi négyzetet rajzoltak, ahány napra a gazdi elutazott. A hazaérkezés napját pedig egy vigyorgó arccal ábrázolták. Mindennap áthúztak egy négyzetet Alex szeme láttára, és elmagyarázták a madárnak, hogy még pontosan hány napot kell várni a gazdi hazaérkezéséig. És a módszer bevált. Anélkül, hogy bármi metafizikát kevernék bele, ne mondja senki, hogy nem intelligensek az állatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!