Felmentették Medgyaszai Melindát

Veszprém - Kedden felmentették dr. Medgyaszai Melindát, a megyei egészségbiztosítási pénztár igazgatóját.

Szabó Zsuzsanna

Lapunk nem hivatalos információját az érintett is megerősítette. Mint azt az igazgatónőtől megtudtuk, kedd reggel kapta kézhez indoklás nélküli felmentését.

Pénteken történik a poszt átadás-átvétele. Az új igazgató várhatóan dr. Derzsenyi Tibor ügyvéd lesz, akinek van közigazgatásban eltöltött gyakorlata is, a dr. Hegedűs Tamás vezette Köztársasági Megbízotti Hivatalban dolgozott.

Az igazgatónő a felmentés okát firtató kérdésünkre kijelentette: az intézkedés pontosan illik a jelenlegi kormányzati filozófiához. Véleménye szerint olyan politikai döntés született, amely nyilvánvalóvá tette, mostani beosztásában a továbbiakban jelenléte nem kívánatos.

- Tény, hogy nem vagyok könnyű ember, ha kell, megmondom a véleményemet. Én sem megvenni, sem megfélemlíteni nem hagyom magam - fűzte hozzá.

Kérdésünkre Kálóczi Beáta, a kormánymegbízott szóvivője a hírt nem erősítette meg. A szabadságon lévő kormánymegbízott távolléte miatt a tájékoztatást hétfőre ígérte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!