Pikáns idénykezdet a kézilabdában

Balatonfüred, Veszprém - Mindkét Veszprém megyei NB I-es kézilabdacsapat érdekes, s várhatóan izgalmas mérkőzéssel kezdi az esztendőt. Az MKB szombaton a Ferencvárost fogadja, a fürediek pedig vasárnap Tatabányára látogatnak.

B. Virág Rita

Első idei fellépésén a Ferencváros csapatát látja vendégül a címvédő MKB Veszprém KC. A szombat este 18 órakor kezdődő mérkőzés elsősorban azért pikáns, mert a fővárosiak a Magyar Kupa negyeddöntőjében e héten szerdán is az arénában vendégeskedtek volna, ám nagy meglepetésre visszaléptek a lehetőségtől. A korábban a Szegedet búcsúztató zöld-fehérek a sorozat kiírását kritizálták, mondván, a Tisza-partiakhoz hasonlóan ők is megérdemelték volna a ki- emelést, ezzel a Veszprém elkerülését.

Mocsai Lajos erkölcstelennek nevezte a visszalépést.
- A kupa az ország második legfontosabb versenysorozata, nem tartom helyesnek, ha bárki is lemond a részvételről  nyilatkozta a bakonyiak vezetőedzője, aki megjegyezte: hajtós, kemény találkozóra számít szombaton.
- A modern kézilabdát képviselő Ferencváros hosszú ideje erre a találkozóra koncentrál, nálunk pedig csak e hét szerdától dolgozott újra együtt a teljes keret. Ezzel együtt természetesen  bízunk a győzelemben és abban is, hogy sokan kilátogatnak majd az összecsapásra - mondta a mesteredző.

A veszprémi játékosok közül összesen kilencen szerepeltek a múlt vasárnap véget ért svédországi világbajnokságon. Az esemény résztvevői óriási terhelésnek voltak kitéve az utóbbi másfél hónapban, kérdés, ki milyen gyorsan tud ismét formába lendülni, illetve az, hogy a csapat újboli összecsiszolódása mennyire lesz zökkenőmentes.

 



- Mindenki nagyon pozitívan élte meg a vb-t a magyar csapatból, de elsősorban már az előttünk álló itthoni feladatokkal foglalkozunk - válaszolta érdeklődésünkre Iváncsik Gergő.
- Természetesen mindannyian érezzük a fáradtságot, azon vagyunk, hogy mielőbb visszazökkenjünk a szokásos kerékvágásba. A február minden évben érdekes időszak, s van úgy, hogy nem sikerül olyan jól, ahogyan előzetes elképzeljük. Most azonban bízom benne, hogy sikerrel kezdjük az évet, és ott folytatjuk a bajnoki és a Bajnokok Ligája-szereplést, ahol tavaly abbahagytuk - fogalmazott az MKB válogatott szélsője.

A Veszprém FTC mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik. A bakonyiak elsők a tabellán, a zöld-fehérek pedig a negyedik helyen állnak. A két együttes legutóbb szeptember végén találkozott egymással, akkor a címvédő magabiztos, 34:22-es sikert aratott a fővárosban.
A Balatonfüredi KSE számára sűrű program veszi kezdetét vasárnap. Februárban négy hét alatt hét derbit játszanak majd Pásztorék, köztük a két KEK-meccset a francia Tremblay en France ellen, de találkoznak még többek között a címvédő MKB-val, no és elsőként a sorban az érmes álmokat dédelgető Tatabányával.
 
- Ebben a szezonban még nem sok babér termett nekünk a Tatabánya ellen, hiszen hazai pályán kikaptunk tőle (18:24), valamint a kupában idegenben is kemény vereséget szenvedtünk (28:16). Magyaráznom sem kell, bőven van miért törlesztenünk - nyilatkozta Sótonyi László, a BKSE szakvezetője.
A Füred a múlt héten igen remek teljesítményt  nyújtott a Barátság-kupában, a Presov otthonában mindössze két góllal maradt alul (34:32).
 
- Az ilyen találkozókat mindig egy kicsit zárójelesen kell kezelni. Biztató volt a gólerős játékunk, viszont a védelmünkkel nem lehettem elégedett. Ezt vasárnapig mindenképp csiszolnunk kell - hangsúlyozta a tréner. Hozzátette, a Tatabánya meghatározó játékosaira külön készültek, így a legutóbb nagyszerűen védő Szente Gábor kapusra is, aki legutóbb szinte megbabonázta a füredi támadókat. Sótonyi mester ki is fejtette, jó volna egyeseknek levetkőzni a Szente-fóbiáját.
Az biztos, hogy a távozni vágyó Bakos Dávid nem tart a kerettel, viszont azt még nem tudni, hogy a héten leigazolt dominikai, Matheo Dioris pályára léphet-e,   megkapja-e vasárnapig a játékengedélyt. Jó hír viszont, hogy Salamon Ádám és Szöllősi Bence is felépült sérüléséből.


Szathmári János, a balatoniak rutinos hálóőre úgy fogalmazott, ugyan a Tatabánya hazai pályán a találkozó esélyese, ők mégis szeretnének meglepetést okozni, a céljuk egyértelműen a pontszerzés.
- Legutóbb 28 gólt kaptunk Tatabányán, ami kifejezetten sok, tudva azt, hogy a bajnokságban az egyik legbiztosabb védelemmel mi rendelkezünk. A héten igyekeztünk a védelem és a kapus közti összhangot megteremteni, és minden eshetőségre felkészülni, hogy minél szorosabb összecsapást tudjunk játszani.
Szathmári János azt is elmondta, az esetleges pontszerzés nagy tartást adhat a csapatnak az előtte álló feladatokhoz.





Megemlékezés Marian Cozmáról


Jövő héten, pontosabban február nyolcadikán lesz a második évfordulója az MKB Veszprém KC egykori kiváló beállósával, Marian Cozmával történt tragédiának. A megyeszékhely kézilabda-szurkolói klubja ez alkalomból csendes megemlékezést tart a meggyilkolt sportoló Veszprém Aréna előtti szobránál. Az esemény az MKB-Tatran Presov mérkőzés után, körülbelül 19.30-kor kezdődik. A veszprémiekkel kapcsolatos hír, hogy a csapat kecskeméti fellépésének időpontja megváltozott. A bajnoki mérkőzés nem jövő héten szombaton, hanem pénteken 18 órakor lesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!