Tégy a drog ellen!

Veszprém - Ma már illúzió kábítószer nélküli társadalmat vizionálni, de mindent meg kell tenni a kockázatok csökkentésére hangzott el a Napló csütörtöki fórumán.

Barták Péter

Azért hívtuk meg programindító beszélgetésünkre Veszprém megye ezen a téren elismert szakembereit, a média képviselőit, hogy összefogást kezdeményezzünk a kábítószer-fogyasztás, a fiatalok függővé válása ellen. A Napló többször indított útjára társadalmi felelősségvállalást, például a rendezett környezetünkért, a parlagfű-mentes, tiszta levegőért, a vizeink védelmében, vagy éppen a felesleges közlekedési táblák ellen.

Olvasóink hatékony közreműködésével hozzájárultunk egy kisgyermek németországi életmentő műtétjének költségeihez. Tavaly azon kevesek egyike volt lapcsoportunk, aki jelentős pénzadománnyal járult hozzá a vörösiszap-áradat károsultjai és a két leginkább érintett település közvetlen, kézzelfogható megsegítéséhez. Most újra ez a társadalmi kötelezettségvállalás vezet bennünket, amikor útjára indítjuk DROG STOP programunkat.

Célunk az, hogy összefogásra buzdítsunk mindenkit, aki képes és akar is tenni a rohamosan terjedő kábítószer-fogyasztás ellen.

Várjuk azon fiatalok és szülők jelentkezését, akik megélt, megszenvedett tapasztalataikat megosztanák olvasóinkkal, hogy azok tanulságul szolgáljanak mindenkinek.  E- mail: [email protected]. A részletekről hamarosan olvashatnak.




Döbbenetesek a statisztikák: ma már Európában a 15-34 éves közötti korosztály 31 százaléka,  41 millió fiatal számít drogfogyasztónak. Hazánkban ez az arány 20 százalék körül van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!