Megmentették az égő kamion szállítmányát - többször vonultak a tűzoltók hétvégén

Megyei körkép - A tűzoltók több tűzhöz és más esetekhez vonultak megyeszerte a hétvégén.

Németh F. Bernadett

Húsz hektáron égett a nádas tegnap a Nagybivalyos tavaknál  Várpalota és Ősi között. Kártérték nem keletkezett, de a péti, balatonfűzfői és veszprémi tűzoltók húsz fővel, négy járművel dolgoztak az oltáson háromnegyed hattól este háromnegyed kilencig. 
Szentgálon egy családi ház kéményében a lerakódott korom gyulladt be, a veszprémi tűzoltók porraloltóval eloltották a tüzet, kár nem keletkezett.
A katasztrófavédelem ügyeletese szerint áramkimaradásokat nem okozott a szél, legalábbis be nem jelentettek ilyet. Kolontár határában a vasút mellett kidőlt egy fa, szerencsére nem a sínekre, a tűzoltók eltakarították a maradványokat. Balatonalmádiban még pénteken délután szakadt le egy családi ház faláról öt négyzetméternyi vakolat, ami meglazult, ezt eltávolították a tűzoltók, mert félő volt, hogy a járdára hullik. Zircen szombaton délután egy családi ház tetején bontotta meg a szél a cserepezést.
 Veszprémben, az Aradi vértanúk útján parkolóban leállított kamion gyulladt ki szombaton éjfél előtt. A bejelentés után néhány perccel a tűzoltók a helyszínre vonultak, de a fülke leégett a beavatkozás ellenére. A vontatványt, benne nagy mennyiségű, Spanyolországból származó hűtött gyümölccsel, megmentették: az áru értéke negyvenmillió forint. A jármű eleje kiégett, az itt keletkezett kár húszmillió forint, a tűz okát vizsgálják.
Pápán szeméttűzzel küzdöttek a tűzoltók, Balatonedericsen, a vasútállomás mögött két hektár nádas égett, a badacsonytomaji tűzoltók dolgoztak az oltáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!