A tűzoltó-szakszervezet elégedett a tüntetéssel

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke elégedett a pénteki demonstrációval, és várja a hétfőre tervezett egyeztetetést Pintér Sándor belügyminiszterrel.

MTI

A szakszervezeti vezetőnek az MTI-hez szombaton eljuttatott közleménye szerint mindenben jogszerű és a tervezettnek megfelelő volt a pénteki tüntetés, és hozzávetőleg mintegy tízezren jelentek meg a Kossuth téren.
   
"Örömmel tapasztaltuk, hogy Pintér Sándor személyesen állt ki elénk, és várjuk a hétfő reggel 8 órára ígért szakszervezeti egyeztetést" - áll a közleményben, mely szerint megnyugvással konstatálták a tárcavezető arra vonatkozó szavait, hogy a korábban már többször megígért, de ki nem fizetett 2004-2007 közötti túlórapénzeket végre rendezni akarja a kormány.
   
A Legfelsőbb Bíróság ezt már egy 2009-es ítéletben jogosnak ítélte - emlékeztetett a HTFSZ elnöke. "A tárgyaláson kompromisszumkészek leszünk, de nem tekintjük tárgyalási alapnak az ötévnyi korkedvezményes nyugdíjunkat" - olvasható Árok Kornél közleményében.
   
A szakszervezeti vezető kitért arra is: a demonstrációval kapcsolatos híradásokban kiemelt helyet kapott, hogy egy tüntetők közé keveredett ember izraeli zászlóhoz hasonlító textíliát égetett el. Minden tűzoltó elhatárolódik az esettől, amelynek semmi köze a szakmai eseményhez - hangsúlyozta az érdekvédő.
   
"Nincsenek olyan információink, hogy bárki tudott volna egy ilyen tervezett cselekedetről, ellenkező esetben mindent megtettünk volna annak megakadályozására. A tűzoltószakma jövőjét érintő kérdésekhez semmi köze az ilyen hatáskeltő, izgató aktusoknak, amelyek megtévesztők és negatív színben tüntetik fel a családjukért, munkájukért demonstráló tűzoltókat és ügyüket" - fogalmazott közleményében Árok Kornél.
   
Az áprilisban megkezdett demonstrációsorozattal a rendvédelmi dolgozók kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követelnek, és azt szeretnék elérni, hogy a hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba. Emellett jobb munkakörülményeket, korszerű védő- és munkaeszközöket kérnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!