Ajkai focisták megérdemelt győzelme

Ajka - Küzdelmes mérkőzésen szerezte meg a három pontot az FC Ajka a labdarúgó NB II szombati játéknapján.

B. Virág Rita

FC Ajka-Szigetszentmiklós

1:0 (1:0)

Ajka, 500 néző. V.: Farkas (Huszár, Török).

FC Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Pákai, Gunther - Pothárn, Kovács, Kottán, Major (Pavliczky 56.) - Szabó (Gyűrűsi 76.), Mihalecz (Boka 92.). Edző: Artner Tamás.

Szigetszentmiklós: Tarczy - Csák (Makutima 87.), Király, Szamosszegi, Sallai - Fekete, Somorjai, Béres (Varga 58.), Bonifert - Szamos, Majoros. Edző: Várhidi Péter.

Gól: Szabó a 6. percben.

Sárga lap: Major a 19., Sallér a 29., ill. Béres a 3., Szamosszegi a 45., Varga az 52., Tarczy a 88., Majoros a 93. percben.

A 6. percben Tarczy rosszul sikerült kidobását Mihalecz szerezte meg, ügyesen gurított Szabó elé, aki 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1:0.

A 11. percben Majort - kívülről úgy tűnt - a 16-oson belül buktatták, de a játékvezető a 16-os vonaláról rendelt el szabadrúgást. Gunther nagy erejű lövését Tarczy öklözte a mezőnybe.

A 40. percben Kottán fejjel remekül csúsztatott Mihalecz elé, aki a kapussal szemben állva, 16 méterről fölé lőtt.

A 62. percben Szabó remek cselek után az alapvonal közeléből, 14 méterről nagy erővel lőtt a jobb alsó sarok irányába, Tarczy remek vetődéssel hárítani tudott.

A vendégek első és egyetlen helyzetére a 70. percig kellett várni, ekkor Somorjai  Majoros visszagurítását 14 méterről lőtte a jobb kapufa mellé.

Április 8-án nyert utoljára bajnoki mérkőzást az FC Ajka. A mai meccsig eltelt időszakban öten is komoly sérülést szenvedtek, ők ezúttal sem tudtak pályára lépni. Ennek dacára a megfogyatkozott ajkaiak derekasan küzdve, megérdemelten nyerték meg a három pontot a tizenegy volt NB I-es játékossal pályára lépő SZTK-val szemben.

Artner Tamás: - Nagyon küzdelmes volt. Taktikus mérkőzésen megérdemelten nyertünk.

Várhidi Péter: - Későn éreztem azt a csapatomon, hogy nyerni akarunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!