Aláírták a megállapodást - A megyei kormányhivatal és az egyetem együttműködése

Veszprém - Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Pannon Egyetem.

Balla Emőke

- A Pannon Egyetem a magas színvonalú képzés mellett magas szintű fejlesztő, kutató és innovációs tevékenységet végez, mondta dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora az intézményben történt szerdai ünnepélyes aláíráson. Az egyetem tudását, szellemi, tudományos tőkéjét a régió fejlődésére ajánlja; a megyei kormányhivatallal a katasztrófahelyzetek kezelése, a turizmus fejlesztése és az E-közigazgatás területén működhet együtt - a veszprémi az első hazai oktatási intézmény, mely ilyen oktatást kezdeményezett.

 



A Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője, dr. Kovács Zoltán  kormánymegbízott megtisztelőnek tartja, hogy a kormányhivatal a Kiváló egyetem címmel és a Királyi régióért díjjal rendelkező oktatási intézmény partnere lehet. A több hónapos előkészítő munkát követően létrejött megállapodás rögzíti: a kormányhivatal vállalja, hogy a stratégiai tervek elkészítésében igénybe veszi az egyetem által nyújtott képzést, tudásbázist, infrastruktúrát, kutatási megbízást ad az intézmény számára. Felajánlja a gyakorlati képzőhely lehetőségét, szakmai előadásokkal, órákkal támogatja az oktatást.
A Veszprém megyei kormányhivatal a következő hetekben a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel is köt együttműködési megállapodást.

 




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!