Délelőtti sötétség: Áramszünet Pápán

Pápa - Információink szerint a pápai Kilián lakótelepen, a Fáy lakótelepen, továbbá több utcában, legalább négyezer fogyasztónál volt áramszünet a délelőtt folyamán. A kimaradást egy vezeték elszakadása okozta, mely sok nehézséget és bosszúságot jelentett.

Munkatársainktól

Körülbelül háromnegyed 12-kor sikerült a hibát helyreállítani, így az egész városban újra van áram.

Ha mindez az esti órákban történik, sötétbe borul a város, ám így a délelőtti áramszünet csak a vásárlókedvet befolyásolta - igaz, azt jelentősen. Az E.ON-nál történt üzemzavar kellemetlenné tette a boltok, éttermek, hivatalok munkáját. Tanácstalan vásárlók ácsorogtak a bejáratoknál, vagy be- vagy kiközlekedni nem tudtak. Néhány bolt ajtajára hamar kikerült az "áramszünet miatt a kiszolgálás szünetel" feliart. Mint azt az egyik bank ügyvezetőjétől megtudtuk, az általános biztonsági előírások a bankok számára ilyenkor is lehetővé teszik a zavartalan működést, ám a riszatók kánonja meglehetősen hangulatossá tette a pápai belvárost. Az üzemek életében is fennakadást okozott az áramszünet, örvendetes, hogy a közlekedési lámpák működését az áramkimaradás  nem beolyásolta.

 

 

 

Kiterjedt áramszünet

Négy vonalon van zárlat az E.ON kábeles hálózatán, tudtuk meg Egyházi Nikoletta győri szóvivőtől. Az egyiket külső személy szakította át, a többi hiba okát a felderítés után tudják megmondani. A kiterjedt áramszünet négyezer fogyasztót érint: nincs áram a belvárosban, a Március 15 tér környékén, a nagy lakótelepeken, a Huszár, Kilián lakótelepen, a Bástya, Wesselényi és még számos utcában. A hiba elhárításán dolgozik a szolgáltató, a szóvivő szerint a kora délutáni órákra áll vissza a rendszer. A szolgáltatást folyamatosan „adják vissza”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!