Katari kézilabda vb: Vujin huszonhármat lőtt

Veszprém - Sima győzelemmel kezdte a katari kézilabda-klubvilágbajnokságot a házigazda Al-Sadd, amelyet nyolcfős veszprémi különítmény segít a tornán.

Horváth Gábor

Az Al-Sadd (Katar) szombaton délután az ausztrál Southern Stars elleni 39:27-es sikerrel kezdte a Super Globe elnevezésű dohai eseményt. Az MKB Veszprém KC kölcsönjátékosai közül Dejan Peric, Marko Vujin, Nikola Eklemovic, Mirsad Terzic és Iváncsik Gergő kapott szerepet, igaz, utóbbi csak egy percet töltött a pályán. Carlos Perez és Gulyás Péter nem játszott.
A bakonyi különítményből Vujin tíz, Sulic pedig hat góllal vette ki a részét a győzelemből, Eklemovic egyszer volt eredményes.
A B csoportban szereplő Al-Sadd vasárnap este az egyiptomi Zamalek ellen lépett pályára, és 37:37 arányú döntetlent ért el. Vujin a szombati tíz góljához ezúttal tizenhármat tett hozzá, Gulyás nyolc, Terzic hat, Sulic öt gólt lőtt.
A csapat következő ellenfele hétfőn 19 órakor a spanyol élgárda, a Ciudad Real lesz

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!