Volt miről beszélni városrészi sorozatunk újabb állomásán

Gyulafirátót - Idei negyedik fórumát szervezte lapunk szerkesztősége, Lakóhelyünk címmel. Kedden a Gyulafirátóton élők mondták el gondjaikat.

Szausev Xénia

Városrészi sorozatunk tizedik állomásán, Barták Péter, a Napló főszerkesztője köszöntötte a lakosokat és a meghívott vendégeket, köztük Czaun János területi önkormányzati képviselőt. Barták Péter az elmúlt években átalakult információszerzési szokásokról és a Napló stabil helyzetéről számolt be. (Elmondta, a megyei Napló egyike azoknak a nyomtatott újságoknak, amely a legkevésbé csökkenő példányszámú napilapok közé tartozik - fogalmazott a főszerkesztő - hozzátéve, új, az olvasók igényeihez igazítva próbálják színesíteni a mellékleteket - a jövő arra mutat, hogy tartalmasabb és más stílusú hírek, szövegek olvasására van igény, amelynek az online felület ad teret).

 



Ezután kaptak szót a lakosok, akik rengeteg probléma felvetésével és kérdésekkel bombázták az illetékeseket. Csunyi János rendszeres olvasója a napilapunknak, aki a 82-es számú főutat kritizálta. Azt kifogásolta, hogy a nyári szezonban a főút mellett elviselhetetlen a zaj és a teherautók forgalma: az erkerülő szakasz megépítését szorgalmazta a lakókkal egyetértésben. A csapadékvíz-elvezetési gondok megoldására is többen kérdeztek rá. Czaun János szerint ötven éve probléma a víz elvezetése a faluban, melynek rendszere nem jól kiépített és karbantartása is elhanyagolt - elárulta, már készül a csapadékvíz-elvezetési koncepció. Volt aki a vízben ázó pincéjére vár segítséget az önkormányzattól. Czaun János az elvezető árok kiépítésére tett ígéretet és türelmet kért a lakosságtól.

 

 

Többen az utcák és a járdák állapotának balesetveszélyességre hívták fel a figyelmet. A távolsági, ünnepi, valamint a színházi járatok bevezetését vetette fel több nyugdíjas, valamint a Hajmáskéri utca hulladékgyűjtő szigetének helyének újragondolását. A hallgatóság soraiban évtizedes Napló-olvasók is ültek, akik ennek olvasásával kezdik a napot. Végül Rózsás János alezredes közbiztonsági és bűnmegelőzésről szóló előadást tartott a lakosoknak.

 

 

Utánajárunk a gondoknak

- Csapadékvíz-elvezetési problémák

- Távolsági járatok sűrítésének lehetősége és biztonságosabb buszmegálló lehetősége a Zirci úton

- A 82-es számú főút forgalmának csökkentése és az elkerülő szakasz építése járdák és utak újítása, rendbe tétele ünnepi buszjáratok a környező településekre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!