Előtte az utódja - Aranyosi Péter és Fábry Sándor a Dumavölgyben

Nagyvázsony - Kedd este a Dumavölgy-Humorvárban Aranyosi Péter és Fábry Sándor szórta humorbonbonjait a közönség felé. A két fellépő közül az elsőként fellépő Aranyosi poénjai durrantak nagyobbat.

Szabó Zsuzsanna

Már negyed hétre megtelt a rendezvénysátor ülőhelyeinek a fele. Többek pléddel és ülőpárnákkal felszerelkezve foglaltak helyet a hosszabb ideig kényelmetlen sörpadokon. A műsor kezdetére, hét órára már az összes hely megtelt, sőt még a sátoron kívül is állt a poénra éhes hallgatóság.

Az elsőként fellépő Aranyosi Péter bevezetőjében elmondta, hogy Fábry még nem érkezett meg, de ő a mester súgása nélkül is kiválóan elboldogult. A bő egy órás műsor során a vicceket hangos tapssal értékelő hallgatóság képet kaphatott az Aranyosi család derűs, olykor nem éppen szürke mindennapjairól. Megtudhattuk, hogy nem elég, ha a gyereket egy nap csak két órán keresztül vered, és még mindig ciki vasárnap reggel háromnegyed nyolckor füvet nyírni, továbbá jó, ha egy beható urológiai vizsgálat utóhatásai miatt legalább három nap szabadságot kiveszel.

A mester fellépését a stand up comedys ifjú kettejük közös múltbéli történetének felelevenítésével stílusosan melegítette be, frappáns átmenetet képezve a két előadás között. Rövid szünet után a nagy érdeklődéssel várt Fábry Sándor kezdett bele leginkább személyesen átélt múltbeli történeteinek barokkos szófordulatokkal tűzdelt elmesélésébe. A gyakran túl hosszasan felépített sztorizgatás csattanójára sokat kellett várni, az elbeszélésben megemlített együttesek és filmek főként az idősebbek számára voltak érthetőek. A szellentés és női nemi szerv gyakori említése visszatérő motívum volt a vázsonyi előadás során. A monológban kedves volt Fábry közvetlen kiszólása a közönség felé, amikor saját műveltségén és nosztalgiázásán - bevallása szerint is - meghatódott a mester.

Ha a jó hangulatú est két előadója között most kellett volna kiosztani a legjobb humoristának járó Karinthy-gyűrűt, akkor Aranyosi Péter érdemelte volna azt ki.




A humoristák tíz napig tartó előadássorozattal szórakoztatják a közönséget idén is Nagyvázsonyban a Kinizsi vár mellett felállított rendezvénysátorban. A kedd esti előadás nyilvános rádiókabaréfelvétel volt. A fellépések során szinte az összes, a már televízióból ismert nevettető ellátogat a kellemes hangulatú vidéki helyszínre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!