Készül az új gyógyászati részleg Pápán

Pápa - Január közepén kezdődtek a munkák a Várkertfürdőben, a nyáron elkészültek a gyermek- és felnőtt medencék, a csúszdatorony, az ugrótornyok és a közműhálózat.

Nagy Imre

Az uniós támogatással megvalósuló projekt befejező része, az új gyógyászati részleg építésének befejezése novemberre várható.
 
Napi átlagban száz munkás dolgozik az építkezésen, látványosan nő, változik, szépül az új épületszárny. Mindez bíztató és reményt keltő a mozgásszervi rendellenességekben szenvedők számára, hiszen modern, a víz gyógyhatására is épülő, minden igényt kielégítő ellátásban lesz részük.
 
- A földszinten hidegburkolási munkák zajlanak, a vizes helyiségekben folyamatosan készülnek a burkolatok. Az első festékrétegek a héten felkerülnek a falakra, a medencetérben kiegyenlítési, gipszkartonozási munkák zajlanak. Beépítettük az összes homlokzati nyílászárót, és az utolsókat üvegezzük - mondja Horváth Mihály, a kivitelező VEMÉVSZER Kft. létesítményfelelőse. 

- Az emeleten szintén elkészül a héten az összes gipszkarton, a festők az első rétegeket hordják fel, a hidegburkolók a folyosót burkolják. Elkezdjük rendbe tenni az épület környezetét is: tereprendezés, térburkolás szintjén kezeljük a területet. Folyamatosan zajlanak a homlokzati színezések, a hét végéig az épület legnagyobb része elkészül.

A jövő héten indulnak a melegburkolási munkálatok. A befejezés két szakaszra bontható: a komplett gépészeti- és villamos rendszerek szerelésével működőképessé tesszük az épületet, novemberben pedig az asztalosmunkák, a bútorok, sporteszközök, egyéb berendezések beszerelése, illetve a medencék befejező munkálatai zajlanak. A szerződésben vállalt határidő november 22-dike. Ekkor történik meg a műszaki átadás-átvétel, majd a gyógyulni vágyók birtokba vehetik az épületet, amely fedett átjáróval csatlakozik a fürdőhöz  foglalja össze a tudnivalókat a létesítményfelelős.
 
Információink szerint az új gyógyászati részleg a rendelési időn kívül mindenki számára rendelkezésére áll majd, így nincs akadálya, hogy egy-egy súlyfürdővel enyhítsük az egész hét folyamán felgyülemlett feszültséget.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!