Közös munka jelképe - Csapatzászlót kapott az irányítási központ

Veszprém - Csapatzászlót és zászlószalagot adott át pénteken a megyeszékhelyen működő katonai szervezeteknek Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Szabó Péter Dániel

A veszprémi Helyőrségi Művelődési Otthon színháztermében nemzeti ünnepünk alkalmából tartott állománygyűlésen elhangzott, Schmitt Pál köztársasági elnök a személyi állomány szakmai elhivatottságának és a katonai szolgálat során tanúsított helytállásának elismeréseként, újonnan alakult katonai szervezetként csapatzászlót és zászlószalagot adományoz az MH Légi Vezetési és Irányítási Központnak, valamint zászlószalagot adományoz az MH 54. Veszprém Radarezrednek. Az elismerést a parancsnokok, Szücs József mérnökezredes és Zentai László alezredes vehette át Hende Csaba honvédelmi minisztertől, aki Benkő Tibor vezérezredes, honvéd vezérkari főnök társaságában látogatott el az ünnepi állomángyűlésre.
- Mitől több a zászló, mint a bot és a vászon? Egy közösség összetartozásának, közösen elvégzett munkájának jelképe.


Honvédzászló lobogott mindenhol az elmúlt évszázadokban, ahol harcoltak a hazáért. Ez a zászló is honvédzászló, édestestvére a múltban lobogóknak, ahogy ti, honvédek is méltó utódai vagytok a hazáért harcolóknak. Szimbolizálja kiváló munkátokat, amelyet a légtér ellenőrzése és védelme érdekében végeztek - hangsúlyozta ünnepi beszédében Hende Csaba.

Ezt követően Szücs József és Zentai László köszönte meg az állomány nevében is az elismerést, majd Szabó György alezredes, református tábori lelkész, valamint Szécsi Ferenc katolikus plébános áldotta meg a zászlót és a zászlószalagokat. A megjelent honvédek közül kiváló munkájukért többen is magas elismerésben részesültek. Hende Csaba minisztertől a szolgálati érdemjel arany fokozatát vehette át Lamperth József alezredes, Déri Lajos István alezredes és Gémes Zoltán zászlós.

Az ünnepi állománygyűlés zárásaként a Honvéd Együttes műsorát hallgathatták meg a vendégek és az állomány megjelent tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!