Sporttal emlékeztek a forradalomra

Pápa - Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából 55 kilométeres emlékfutást bonyolítottak le a Várkertben csütörtökön délután.

Polgár Tibor

A váltófutást a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája szervezte. Az eseményen közel hatvanan vettek részt, a refis diákok és tanáraik összesen negyvennégy kört tettek meg a Várkertben.

- A diákok testnevelésórán, illetve szabadidejükben is készültek a futásra. Mindenki önként és örömmel jelentkezett, hogy sporttal tisztelegjen az ’56-os forradalom emléke előtt. A futók annyi kört teljesítettek, amennyi jól esett nekik, és végül egy emléklapot is kaptak - tájékoztatta lapunkat Kovács Klára testnevelő, a váltófutás egyik szervezője.

A pedagógus hozzáfűzte, az eseményen a középiskola mind a hat évfolyama képviseltette magát, a legtöbben pedig a tizenegyedik évfolyamból húztak futócipőt. Kutas Bendegúz Árpád, a református gimnázium végzős diákja is szívesen futotta le a maga körét. Mint mondta, az ilyen sportesemény a főhajtás mellett remek közösségformáló erővel bír. A refisek egyébként második alkalommal kapcsolták össze a megemlékezést a sporttal, hiszen öt évvel ezelőtt, az ’56-os forradalom kitörésének 50. évfordulóján hasonló emlékfutást rendeztek. Kovács Klárától megtudtuk, öt esztendő múlva természetesen folytatják a szép hagyományt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!