Teherautókat ellenőriztek a 8-ason

Herend - Közlekedésbiztonsági akciót tartott szerdán a 8-as főút Térségi Fejlesztési Tanács a megyei főkapitánysággal, ami kapcsolódott a Tispol (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) által elrendelt, tehergépkocsikra vonatkozó ellenőrzéséhez.

Halmos György

A 8-as főút Veszprém megyei szakaszának több pontján rendőrök sebességmérést, a nemzeti közlekedési hatóság szakemberei pedig általános ellenőrzést tartottak, így például vizsgálták a menetidő betartását, a jármű műszaki állapotát.



Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, a 8-as főút Térségi Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: nagyon fontos, hogy a nemzetközi tranzitútvonalon minél jobb legyen a közlekedésbiztonsági helyzet, ezért is fordítanak arra kiemelt figyelmet. Szólt arról, jelentős előrelépésnek tekinthető, hogy a kormány a főút fejlesztéseihez forrást biztosít, így a közeljövőben több fontos bővítés, átépítés is elkezdődhet. Megemlítette, hogy a 8-as főút megyei szakasza, mint ahogy azt a statisztikák is bizonyítják továbbra is veszélyes.


Ez valószínűleg pozitív irányban változik, ha elkészül a Herend-Szentgál és a hajmáskéri külön szintű csomópont. Tervezik a Várpalotát elkerülő utat, ahol a péti kereszteződés külön szintű lenne. Szintén a közlekedésbiztonságot javítja a veszprémi körgyűrű almádi, füredi, tapolcai kereszteződéseinek átépítése - ismertette.



Reiter Barnabás alezredes, a megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője arról beszélt, hogy a 8-as főúton továbbra is több baleseti gócpont van, így például a devecseri és ajkai elágazó, míg Litérnél és a Csatári elágazónál azok átépítésével szinte megszűntek a közlekedési balesetek. Szólt arról, hogy az Ajka és Vas megye közötti szakaszra az elalvásos, míg a Veszprém és Ajka közöttire az út kialakítása miatt a szabálytalan előzésből kialakuló balesetek a jellemzőek. Hangsúlyozta, hogy a főúton egész évben fokozott rendőri jelenlétre kell számítaniuk az autósoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!