A másfél tonnás orrszarvúlány szülinapja

Veszprém – Hároméves lett Naruna, az orrszarvúlány, akit olvasóink neveztek el, amikor a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkba került.

Németh F. Bernadett

Naruna, a szélesszájú orrszarvúlány és mamája, Rebecca tavaly áprilisban érkeztek az állatkertbe, Pablo, az addig magányosan élő orrszarvúbika mellé. Naruna játékossága, kedvessége miatt egy csapásra a látogatók és az állatgondozók kedvence lett.

A ma három éves, majd’ másfél tonnát nyomó "óriásbébi" játszi könnyedséggel szaladgál az egy hektáros kifutójukban, melyet zsiráfokkal és zebrákkal oszt meg az orrszarvúcsalád. A roppant kíváncsi orrszarvúlány előszeretettel kergeti meg néha a zebrákat, ám a zsiráfoktól mindig tisztes távolságban marad.

Az állatkert reményei szerint Naruna kistestvért is kaphat, amennyiben Rebecca mesterséges termékenyítése sikerrel jár.

Az orrszarvúak a kihalástól veszélyeztetett állatfajokhoz tartoznak, az elmúlt időben a fokozódó illegális vadászat következtében a vadon élő állomány száma drasztikusan csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!