Vége az idei pollenszezonnak, de az allergiásoknak még érdemes figyelni

A parlagfű pollenkoncentrációja az elmúlt héten sehol sem érte el a tüneteket okozó mennyiség határértékét, ezzel véget ért a 2011. évi pollenszezon - közölte a tisztiorvos facebook oldalán vasárnap.

MTI

Az allergiásoknak azonban továbbra is érdemes figyelniük, mivel télen az allergén gombák koncentrációja emelkedhet meg időnként. A fűtési szezonban gyakoribbá válhatnak a penészgomba és a poratka által kiváltott allergiás megbetegedések.
Az idei szezonban első alkalommal a pollenjelentés folyamatosan nyomon követhető volt a tisztiorvos facebook oldalán. Pollenjelentéssel legközelebb a mogyoró és az éger virágzásának kezdetén, várhatóan jövő év január-februárjában jelentkezik majd az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
Addig is, a téli időszakban az Országos Környezetegészségügyi Intézet adatai alapján a légszennyezettséggel kapcsolatos információkat teszik majd közzé folyamatosan - tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!